Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ Να μην πληρώνουμε με τις ζωές μας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

 

 

«Η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των ναυτεργατών είναι σε διαρκή κίνδυνο, ιδιαίτερα σε εμπόλεμες περιοχές, που για το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελούν πεδίο τεράστιας κερδοφορίας», τονίζουν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), σε ανακοίνωσή τους για το χτύπημα θαλάσσιας νάρκης στην πρύμνη του M/V πλοίου «VYSSOS» με σημαία Παναμά, της ελληνόκτητης εταιρείας «NAVA SHIPPING», το οποίο βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα, στο δέλτα του Δούναβη, παρουσία πλοηγού, με κατεύθυνση το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας, για να φορτώσει σιτηρά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε αγώνα για να σταματήσουν να πληρώνουν με τις ζωές τους τούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των ναυτεργατών είναι σε διαρκή κίνδυνο, ιδιαίτερα σε εμπόλεμες περιοχές, που για το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελούν πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

Αυτό επιβεβαιώνεται με το χτύπημα θαλάσσιας νάρκης στην πρύμνη του M/V πλοίου "VYSSOS" με σημαία Παναμά, της ελληνόκτητης εταιρείας "NAVA SHIPPING", το οποίο βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα, στο δέλτα του Δούναβη, παρουσία πλοηγού, με κατεύθυνση το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας, για να φορτώσει σιτηρά.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρία (3) μέλη πληρώματος, πλοίαρχος (Έλληνας), υποπλοίαρχος (Έλληνας), μάγειρας (Αιγύπτιος), να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλοίο, ενώ με ρυμουλκά κατευθύνεται στο λιμάνι του Ισμαήλ.

Να θυμηθούμε ότι στις 8 Νοέμβρη στην είσοδο του λιμανιού της Οδησσού χτυπήθηκε με πύραυλο το M/V πλοίο "KMAX RULER", της ναυτιλιακής εταιρείας "CYPRUS SEA LINES", με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του πλοιάρχου, τον τραυματισμό τριών (3) μελών του πληρώματος και ενός (1) λιμενικού.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εμπόλεμες συγκρούσεις από την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, μέχρι τον Περσικό Κόλπο, για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών περιοχών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών, έχει τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς, τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσουμε τον αγώνα, απαιτώντας να σταματήσει να πληρώνουμε με τις ζωές μας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου