Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ενα έπος... όλο φιάσκο


 

Καταμεσής των Χριστουγέννων, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που λύνει και δένει για λογαριασμό του Ισραήλ σκαρφίστηκε ένα νέο ...έπος: Ελληνορθόδοξος ναός στα σύνορα με τον Λίβανο επλήγη από τη Χεζμπολάχ με ρουκέτα, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του ιερέα και πολλών Ισραηλινών στρατιωτών.

Αυτή η είδηση «έπαιξε» έως και πρώτο θέμα, συνοδεία αναλύσεων για το πόσο «αιμοβόρα» είναι η Χεζμπολάχ και για το πόσους κινδύνους έχει να αντιμετωπίσει το κράτος του Ισραήλ από εκείνους που δεν σέβονται ούτε ζωές ούτε θρησκείες (τι κι αν το Ισραήλ έχει σφάξει πάνω από 20.000 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτώβρη και από τους πρώτους στόχους στη Γάζα ήταν ένας ελληνορθόδοξος ναός). Οσο περνούσαν οι ώρες, βέβαια, η είδηση σχεδόν εξαφανιζόταν. Τι είχε συμβεί;

Οι πληροφορίες από τον τόπο του συμβάντος έκαναν λόγο για ρωμαιοκαθολική και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία. Οπότε μικρότερο το συγκινησιακό φορτίο, άρα και πιο πενιχρά τα αποτελέσματα της προπαγάνδας όταν εκμεταλλεύεσαι το θρησκευτικό συναίσθημα χιλιάδων ανθρώπων για να πουλήσεις το ψέμα σου.

Στη συνέχεια προέκυψε ότι η εκκλησία βρισκόταν σε ερημωμένο αραβόφωνο χωριό Χριστιανών, το οποίο είχε καταληφθεί και ισοπεδωθεί από το Ισραήλ το 1948, ενώ όλοι οι κάτοικοι είχαν εκτοπιστεί.

Η συγκεκριμένη εκκλησία λειτουργεί πολύ σπάνια, μόνο για κηδείες ντόπιων που συγγενείς επιστρέφουν στη γενέτειρα για να τους θάψουν. Αποκαλύφθηκε, τέλος, ότι ο τραυματίας δεν ήταν ιερέας αλλά ένας υπερήλικας που ζούσε εκεί ως φύλακας της εκκλησίας και ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς!

Μάλιστα οι Ισραηλινοί που τραυματίστηκαν βρέθηκαν εκεί αναζητώντας «έναν άνδρα» για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι εκτόξευε ρουκέτες εναντίον τους από την εκκλησία. Εκεί τους βρήκαν τα θραύσματα και τραυματίστηκαν ελαφρά μαζί με τον φύλακα, η τύχη του οποίου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν αν έφταναν εκεί οι Ισραηλινοί και τον κατηγορούσαν ως τον αυτουργό των επιθέσεων!

Οπως και να 'χει, άλλη μια «μεγάλη επιτυχία» για τους ατσίδες της δημοσιογραφίας στη χώρα μας, που αναμασούν την ισραηλινή προπαγάνδα χωρίς κανέναν έλεγχο ή διασταύρωση. Και, βέβαια, άλλο ένα φιάσκο για τα ισραηλινά fake news, που η ανθεκτικότητά τους δεν ξεπερνάει πλέον ούτε τις λίγες ώρες.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου