Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ Τη σαπίλα και την αθλιότητα αναδείκνυε σταθερά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ένα πλήθος έκνομων ενεργειών, στο πλαίσιο της «προστασίας», που όπως αποδείχθηκε «πουλούσαν» μεγαλοστελέχη της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρηματίες, είχε αποκαλύψει και καταγγείλει εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας.

Απανωτές αναφορές υπαλλήλων που έβλεπαν τις υποδείξεις τους ακόμα και για σφράγισμα συγκεκριμένων επιχειρήσεων να αραχνιάζουν στα συρτάρια προϊσταμένων, είχαν μετατραπεί και σε ανακοινώσεις του Συλλόγου, που υπεύθυνα τις προωθούσε στις περιφερειακές αρχές, χωρίς όμως να λαμβάνει καμιά απάντηση.

Τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Βέτα Πανουτσάκου όσο και η γενική γραμματέας Αριάδνη Παγανέλη έχουν αντιμετωπίσει την παραπάνω αδιαφορία από συνεργάτες αλλά και την ίδια την περιφερειακή αρχή, προηγούμενη και σημερινή, που σήμερα «πέφτει απ' τα σύννεφα».

Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς αποτέλεσμα της συγκάλυψης ήταν και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αφού οι έλεγχοι γίνονται από επόπτες δημόσιας υγείας, π.χ. για εστιατόρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά υπαλλήλου επόπτριας δημόσιας υγείας, για δύο περιπτώσεις εστιατορίων στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, όπου η αυτοψία του κλιμακίου κατέληγε σε πρόταση για σφράγισμά τους, στις 24/10/2022, για λόγους κινδύνου της δημόσιας υγείας. Ομως προφανώς με «παρέμβαση από τα πάνω», η σφράγιση δεν προχώρησε ποτέ, κάτι που όπως μεταφέρεται ήταν σε γνώση και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Γ. Πατούλη και της σημερινής του Ν. Χαρδαλιά, στις 25/2/2024.

Επίσης σε αναφορές υπαλλήλων που έγιναν και ανακοινώσεις του Συλλόγου, καταγγέλλονταν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα ότι έχει ως συνεργάτη του χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καμία διοικητική πράξη ή απόφαση που να το επιτρέπει, τον Σ. Λ. (σήμερα εμπλεκόμενο στο κύκλωμα εκβιαστών), υπάλληλο του δήμου Αθηναίων, εδώ και 3 χρόνια στην Περιφέρεια, χωρίς καμία απόσπαση από τον δήμο από τον οποίο πληρώνεται. Ακόμα καταγγέλλονταν ότι η περιφερειακή αρχή ανεχόταν και κάλυπτε αναπληρώτρια προϊσταμένη (στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής) που δεν πάει κανένα πρωί στο γραφείο της, που εφαρμόζει δικό της ωράριο, μακριά από τους υπαλλήλους και τους πολίτες, ενώ είναι αυτή που καταχρηστικά ακύρωσε τις αποφάσεις για σφράγισμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ολα αυτά και άλλες έκνομες ενέργειες έμειναν αναπάντητες παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις - καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων, από την προηγούμενη και τη σημερινή περιφερειακή αρχή.

Σε πρόσφατη δε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατέληγε:

«Ως Σύλλογος, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που εργάζονται ευσυνείδητα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πάψουν τέτοια φαινόμενα και οι υπηρεσίες μας να μη λειτουργούν ως εκμεταλλευτές του λαού. Εξάλλου, και η "έρευνα" της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε μετά από έγγραφο - αίτημα του Συλλόγου».

Πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων ένα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του, γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, τον αναπληρωτή γραμματέα του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και γενικό γραμματέα της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Πρόκειται για συνδικαλιστές εκλεγμένους με την ΠΑΣΚΕ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκεται πρόεδρος Πανελλαδικού Σωματείου, εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ και υποψήφιος με τον συνδυασμό δημάρχου μεγάλου δήμου.

Στο μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν προχτές μετά την απολογία τους δύο από τους οκτώ κατηγορουμένους, οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα, αποκομίζοντας χρήματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Συνολικά 14 άτομα έχουν συλληφθεί ως μέλη του κυκλώματος. Εκτιμάται δε ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται 23 άτομα και αναμένονται τα υπόλοιπα εντάλματα.

Μία εκ των δύο είναι 43χρονη αρχιτέκτονας - μηχανικός, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Η δεύτερη είναι 56χρονη υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου