Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΝΕΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ Το κράτος – δολοφόνος βομβάρδισε πρόσφυγες την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο (VIDEO)


Δευτερόλεπτα πριν εκραγεί η ισραηλινή βόμβα στο σχολείο όπου έπαιζαν παιδιά ποδόσφαιρο
Δευτερόλεπτα πριν εκραγεί η ισραηλινή βόμβα στο σχολείο όπου έπαιζαν παιδιά ποδόσφαιρο

Ξεριζωμένους άμαχους που εκείνη την ώρα έπαιζαν ποδόσφαιρο στο προαύλιο ενός σχολείου του ΟΗΕ, βομβάρδισε την Τρίτη το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ. Το Ισραήλ συνεχίζει ασταμάτητο τα εγκλήματα κατά ενός ολόκληρου λαού με τις πλάτες των συμμάχων του, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από την σφαγή στο σχολείο «Αλ Άουντα» στην Αμπασάν, της ανατολικής Χαν Γιούνις. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλοι 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Βίντεο του Al Jazeera από το σχολείο δείχνει δεκάδες εκτοπισμένες οικογένειες στο προαύλιο του σχολείου να ζητωκραυγάζουν για τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο πριν επικρατήσει πανικός από τον ισραηλινό βομβαρδισμό. Μετά την επίθεση, σοροί κείτονταν στο έδαφος, ορισμένες από τις οποίες ήταν διαμελισμένες.

🚨 
 
HORRIBLE: Footage shows the final moments of displaced people at Abasan School in eastern Khan Younis/south #Gaza Strip , playing football in the schoolyard before the Israeli army bombed them, resulting in a horrific massacre that killed dozens and injured hundreds.
 

Η επίθεση είναι η τέταρτη κατά σχολικού κτιρίου που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές μαζικής εκκένωσης για τμήματα της Χαν Γιουνίς και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τουλάχιστον τις 38.243, ενώ 88.243 είναι τραυματίες. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι σίγουρα μεγαλύτερος αφού χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων ή αγνοούνται.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου