Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η μεγάλη των... Πλεύρηδων σχολή


Πηγή: Eurokinissi

 

Η αποκρουστική, χυδαία, γελοία, υποκριτική -καθ' εικόνα και ομοίωση της πολιτικής και ηθικής που εκπροσωπούν τα κόμματα του συστήματος- «αντιπαράθεση» γνωρίζει συνεχώς νέες «δόξες».

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά και μεταφορικά καίγεται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - στελέχη και μηχανισμοί τους στα social media- παριστάνουν τα «κοκκόρια» πότε για το αν υπάρχει σηπτικός βόθρος, πισίνα ή δεξαμενή στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη, πότε για το αν ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει «ενσυνάισθηση» επειδή είναι ο ίδιος πάμπλουτος και για αυτό δεν ασχολήθηκε με τη καταστροφική πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική και προσφάτως για τα σχόλια στα social του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

Είναι προφανές πως όλα τα παραπάνω γίνονται ακριβώς επειδή δεν διαφωνούν σε τίποτα για την «ταμπακέρα». Για ό,τι καίει, όπως είπαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά τον λαό. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που το νέο προμελετημένο έγκλημα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έφτασε στον αστικό ιστό της Αττικής έκαιγε μαγαζιά μέχρι και στο Χαλάνδρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε πως «προφανώς δεν είναι τώρα η στιγμή για μιλήσουμε για τις όποιες ελλείψεις έχουν φέρει αυτή τη φωτιά κυριολεκτικά στην Αθήνα»!

Τα παραπάνω είναι μια απαραίτητη εισαγωγή για το ζήτημα που θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτό το σχόλιο. Την απαράδεκτη δήλωση, δηλαδή, του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη που ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα προτείνει μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ να διώκεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η λέξη «μπάτσος»!

Η παραπάνω δήλωση έχει δεχθεί - λιγότερο ή περισσότερο - πετυχημένα περιπαιχτικά πειράγματα. Είναι αλήθεια πως αν περάσει η πρόταση του Θ. Πλεύρη θα γεμίσουν τα κελιά των φυλακών από ανθρώπους που τραγουδούν ρεμπέτικα -είτε στην πρωτότυπη εκτέλεση είτε διασκευάζοντας παλιότερα τραγούδια- μέχρι τους βασικούς μετόχους των τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα που προβάλλουν ακόμα ταινίες όπως «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή», «Ο μπάτσος του mall» κ.λπ.

Όμως, πέρα από την πλάκα, η ουσία δεν είναι αυτή. Η ευκολία που ο Θ. Πλεύρης ξεστομίζει τέτοιες βαθιά αντιδραστικές και αυταρχικές προτάσεις έχει να κάνει ακριβώς με τα «όρια» και τις «αξίες» της σάπιας αστικής δημοκρατίας. Από εκεί παίρνει θάρρος και όχι κυρίως από το αν κάποιος μπορεί να του καταλογίσει είτε στο παρελθόν -βουλευτής του Καρατζαφέρή ήταν- είτε πρόσφατα ανάλογες δηλώσεις και πράξεις. Δεν είναι μόνο θέμα που σχετίζεται με την όποια «γραφικότητα» του Πλεύρη...

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως ιδιώνυμο αδίκημα έγινε η προσπάθεια παρεμπόδισης πλειστηριασμών από τον ΣΥΡΙΖΑ, η «φιλελεύθερη» ΝΔ θέσπισε ως ποινικό αδίκημα την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, δηλαδή την περιφρούρηση της απεργίας, το ΠΑΣΟΚ... είναι το ΠΑΣΟΚ και έχει κάνει πολλά (όπως πχ να συγκυβερνά με τον Πλεύρη και τον Καρατζαφέρη...).

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το «χωράφι» της αστικής δημοκρατίας που τρέχουν «λαγοί» σαν τον Θ. Πλεύρη. Θα μπορούσαμε να πούμε για πολλά «απαγορέυεται» συναθροίσεων όταν έρχονται Πρόεδροι των ΗΠΑ, για πολύ ξύλο σε διαδηλωτές, για εκατοντάδες απεργίες που βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, για ευρω-τρομονομους και λογοκρισία μέχρι και στην Τέχνη. Θα αρκεστούμε σε αυτά με την σημείωση ότι το ιδιώνυμο με το οποίο κυνηγήθηκαν χιλιάδες κομμουνιστές τη δεκαετία του '30 θεσπίστηκε από τον πιο προβεβλημένο αστό «δημοκράτη» πολιτικό της Ελλάδας, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Τη στιγμή λοιπόν, που κατά καιρούς πληθαίνουν οι «φωνές» - «προοδευτικές» και συντηρητικές- που ζητούν να τεθούν επιτέλους «όρια» στο ΚΚΕ που δεν σέβεται την «αστική δημοκρατία» (!) και ταυτόχρονα με τέτοια ευκολία ξεστομίζονται προθέσεις για θέσπιση ιδιώνυμων αδικημάτων, ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου