Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγραψε ιστορία με ρεκόρ συμμετοχής! Νεανικό μήνυμα ελπίδας και μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ!


 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σημειώνει:

«Οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ολοκληρώθηκαν με συγκλονιστική συμμετοχή και επιτυχία σε όλη τη χώρα.

Το Φεστιβάλ γιόρτασε φέτος την 50η του επέτειο και μετά από εκατοντάδες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώθηκε το τετραήμερο 18-19-20-21 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” στην Αθήνα. Μια ιστορική πορεία που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια και κατάφερε να χτίσει τον μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό της χώρας, ένα σταθερό ραντεβού της νεολαίας με την προοδευτική Τέχνη και την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλος θεσμός που να συνενώνει τόσο πολλούς καλλιτέχνες και να κινητοποιεί τόσες χιλιάδες νέους και νέες. Χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Με εφόδιο την εθελοντική προσφορά, τη συλλογική προσπάθεια, το μεράκι χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Αυτά τα στοιχεία κάνουν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" μοναδικό.

Το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που με τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους έχτισαν τα Φεστιβάλ μας σε όλη τη χώρα, δούλεψαν χωρίς να λογαριάσουν κόπους και χρόνο, για να φτάσει το κάλεσμά του παντού στη νεολαία. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τις προηγούμενες γενιές Κνιτών και Κνιτισσών που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, πολλαπλασίασαν τις δυνάμεις μας.

Σφίγγουμε το χέρι στους αντιπροσώπους των 44 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας, στους συνδικαλιστές ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο που πήραν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η παρουσία τους στην Ελλάδα και η στήριξή τους στον αγώνα μας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες, όλους όσους συνεργαστήκαμε και μαζί φτιάξαμε αφιερώματα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, που είναι ανάμεσα στα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αντάμωσαν χιλιάδες νέοι και νέες που παλεύουν στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης για τα δικαιώματά τους και ονειρεύονται να ζήσουν αλλιώς, πιο όμορφα, πιο δημιουργικά, πιο ανθρώπινα. Όλοι όσοι, μαζί με το ΚΚΕ, αποτελούν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στριμώχνοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης της ΝΔ, των άλλων αστικών κομμάτων. Ιδιαίτερα φέτος, που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, το Φεστιβάλ αποτέλεσε ηχηρό βήμα αντίθεσης στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους -στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή- και διεθνιστικής αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε επίσης συνέχεια των μεγάλων εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και αφετηρία για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες διεκδίκησης, παίρνοντας έμπνευση από μεγαλειώδεις αγώνες, όπως αυτός των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Ανακοινώνουμε ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί ως προσφορά για την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ. Για να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Για να ζήσουμε μαζί την ημέρα που η εργατική τάξη θα ανάψει την τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ και θα λειτουργήσει όλες τις βιομηχανίες προς όφελός της.


Οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και η συμμετοχή ρεκόρ της νεολαίας σε αυτές ζωντάνεψαν το σύνθημα του Φεστιβάλ. Επιβεβαιώθηκε ότι η αντοχή και η ακτινοβολία του Φεστιβάλ πηγάζει από την ικανότητα του ΚΚΕ να μπολιάζει τις νεανικές ανησυχίες με το όραμα της πάλης για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Η μεγάλη συμμετοχή στις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις συζητήσεις των Φεστιβάλ, η πλατιά διάδοση των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”, το ζωηρό ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, η παρουσία χιλιάδων νέων που ψάχνουν απαντήσεις για το σήμερα και αγωνιούν για το αύριο επιβεβαιώνουν ότι είναι σε εξέλιξη θετικές διεργασίες στις συνειδήσεις σημαντικού τμήματος του λαού και της νεολαίας.

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" έγραψε ιστορία. Η εικόνα του, με τους πλημμυρισμένους χώρους του πάρκου “Αντ. Τρίτσης” από εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, με τα χαμόγελα αισιοδοξίας και τις αμέτρητες κόκκινες σημαίες, θα μας συντροφεύει στις μεγάλες μας προσπάθειες για να δυναμώσει η συμμετοχή της νεολαίας στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, για να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Για να συναντηθεί η νεανική ορμή, η νεανική αμφισβήτηση με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να αποκτήσει αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Για να οργανωθεί πανελλαδικά η μεγάλη αντεπίθεση ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης και των πολέμων, μέχρι την επαναστατική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής εργατικής - λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης, που θα ηγηθεί στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας στην Ελλάδα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την 1η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την 2η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την 3η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου