Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Στοχευμένες πλην όμως απαράδεκτες οι ιεραρχήσεις των ΜΜΕ


Πηγή: Associated Press

 

Με το μακελειό στη Γάζα να «χρονίζει» σε λίγες μέρες, ξεπερνώντας έως τώρα τους 40.000 νεκρούς, τις νέες επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ στον Λίβανο (μια χώρα «φάτσα» με την Κύπρο) να κλιμακώνουν τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και την πολιτική της κυβέρνησης, με τη συναίνεση όλων των ευρωατλαντικών κομμάτων, να εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλευρό του Ισραήλ, θα περίμενε κανείς να εκφραστεί από τα ΜΜΕ - ακόμα κι απ' τα αστικά - μια κάποια ανησυχία...

Αντ' αυτού, όλες τις τελευταίες μέρες καταναλώνονται ώρες επί ωρών τηλεοπτικού χρόνου για ασήμαντα ζητήματα που με θράσος παρουσιάζονται ως «υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος»!

Ενδεικτικά τέτοια είναι: Το πού θα καθίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ στο εσωκομματικό τους debate! Τα παράπονα του Μ. Σαλμά για τη διαγραφή του από τη ΝΔ και οι «σκληρές απαντήσεις Μαξίμου», που προβλήθηκαν με όρους πρωθυπουργικού διαγγέλματος! Οι φωτογραφίες «προφίλ» και οι εξυπνάδες με τις οποίες τις συνόδευαν οι Κασσελάκης - Πολάκης, καθώς και οποιαδήποτε δήλωση στο πλαίσιο της ΣΥΡΙΖΑίικης κλωτσοπατινάδας για τις δικές τους εσωκομματικές εκλογές και πολλές άλλες αστειότητες!

Τα πράγματα όμως είναι σοβαρά: Υπάρχει λόγος που από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, την αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα έως και τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παρεμβαίνει δημόσια με ανακοινώσεις Τύπου. Και βέβαια υπάρχει λόγος που αυτές δεν προβάλλονται από τα αστικά ΜΜΕ, συχνά ούτε από την κρατική ΕΡΤ. Οι δε απαντήσεις των διευθύνσεων των μέσων προς τις διαμαρτυρίες του Γραφείου Τύπου ανοίγουν έναν νέο κύκλο αστειοτήτων: «Δεν παίζουμε αντιδράσεις κομμάτων στα διεθνή», «δεν έχουν βγάλει τα άλλα κόμματα» (καθόλου περίεργο), «το κεντρικό δελτίο έχει μια "άλλη" φιλοσοφία»!...

Η κατάσταση της ενημέρωσης γενικά, αλλά πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, είναι τραγική. Ο λαός και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με ένα όργιο αποπροσανατολισμού κι αφετέρου, που είναι και το μείζον, με την απόλυτη ευθυγράμμιση των ΜΜΕ, ως συνειδητή επιλογή ασφαλώς της ελληνικής άρχουσας τάξης, με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για το δικό της μερίδιο στη λεία του πολέμου.

Για όλα τα παραπάνω, μαζί με τη λαϊκή ετοιμότητα και παρέμβαση, είναι ακόμα πιο απαραίτητη η μαχητική διάδοση του «Ριζοσπάστη» και του περιεχομένου του «902».

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου