Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και το νέο κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος


 

To Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ «καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής στο ιστορικό κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής, τις συλλήψεις 5 φοιτητών και το νέο κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος, που εξελίσσεται για άλλη μια φορά με επίκεντρο το ΑΠΘ». 

«Κυβέρνηση - πρυτανική αρχή και ΙΝΕΔΙΒΙΜ φέρουν ακέραια την ευθύνη για το πρόσφατο -παρ’ ολίγον- τραγικό περιστατικό με την πτώση χαλασμένου και ασυντήρητου ασανσέρ στο κτίριο της Γ’Εστίας, το βράδυ της Δευτέρας 7/10. Από τύχη, για πολλοστή φορά, δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν ευτυχώς συμφοιτητές μας εστιακοί μέσα στο ασανσέρ», αναφέρει, προσθέτοντας: 

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το "πάμε κι όπου βγει" στο Πανεπιστήμιο ΑΕ είναι ο "κανόνας" και η καθημερινότητα για τους πολλούς, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλειά μας. Επιβεβαιώνεται ότι η εγκληματική πολιτική της “απελευθέρωσης", που υπολογίζει την ασφάλεια και τη συντήρηση των πανεπιστημιακών υποδομών ως κόστος, όπως και στις συγκοινωνίες, την Υγεία κ.α. με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι υπεύθυνη για τα "καθημερινά Τέμπη" στις σπουδές και τις ζωές μας και πρέπει να μπει στο στόχαστρο.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουμε όλο το επόμενο διάστημα μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους και τον συντονισμένο αγώνα με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό, για να διεκδικήσουμε:

- Τώρα έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για συντήρηση υποδομών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δωρεάν σίτιση πρωί - μεσημέρι - βράδυ για όλους στα εστιατόρια των Εστιών και ειδικά στις Εστίες του ΠΑΜΑΚ στην Καλαμαριά που έχει κοπεί!

- Τώρα να πάρουν δωμάτιο όλοι οι πρωτοετείς που έκαναν αίτηση στην εστία, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία με ευθύνη του κράτους χωρίς αντίτιμο για τους φοιτητές, κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο, στην Περιφέρεια, στους δήμους και το ΑΠΘ να ανακαινιστούν και να γίνουν εστίες!

- Ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ - εργολάβους και ενοίκια με ευθύνη του κράτους!

Δεν θα περιμένουμε να δούμε ξανά τους διάφορους "υπεύθυνους - ανεύθυνους" να χύνουν πάλι κροκοδείλια δάκρυα, όταν θα έχει γίνει το κακό!

Αξία στις σπουδές και τις ζωές μας θα δώσουμε εμείς!».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου