Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ Συνεχίζουμε για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα: Νίκη στον αγώνα των μεταλλωρύχων».

 

Από πρόσφατη κινητοποίηση των μεταλλωρύχων
Από πρόσφατη κινητοποίηση των μεταλλωρύχων

 

Τον μεγάλο, μαζικό κι ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χαιρετίζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ένας αγώνας στον οποίο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους μεταλλωρύχους, με όλες του τις δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΚΟΚΜ τονίζει: 

«Η μεγάλη νίκη της εξασφάλισης του 8ωρου, έχει πανελλαδική εμβέλεια και πρέπει να σημάνει την κλιμάκωση του αγώνα για να υπογραφεί η νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν κατατεθεί ως πρόταση από τα σωματεία και αφορούν τη διασφάλιση των αργιών για το σύνολο των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και την ουσιαστική αύξηση του μισθού.

Η νέα προσπάθεια της εταιρίας να διασπάσει τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να περάσει.

Η ήττα της «Ελληνικός Χρυσός» στη διεύρυνση του εργάσιμου χρόνου, απέδειξε ότι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, όπως αυτοί των Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, μπορούν να τσακιστούν μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους και την αποφασιστική τους πάλη μέσα από τα σωματεία.

Χρεωκοπούν στην πράξη οι λογικές που καλλιεργούνται συνειδητά από στελέχη της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος, που βλέπουν το λαό μόνο σαν ψηφοφόρο και ντεκόρ στα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια με τις εταιρίες.

Λύση δεν μπορούν να δώσουν αυτοί που είναι εξαρτημένοι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που και οι ίδιοι άμεσα ή έμμεσα έχουν οικονομικά οφέλη από την επένδυση στην πλάτη των εργατών, ιδιαίτερα των εργολαβικών. Η κυβέρνηση είναι ενήμερη εδώ και μήνες για τις προθέσεις της εταιρίας και με τη στάση της αποδεικνύει ότι δεν θέλει να πάρει καθαρή θέση υπέρ των εργαζομένων, για αυτό εδώ και 3 μήνες ήταν και είναι εξαφανισμένη.

Τη λύση στην ακρίβεια, τον εργάσιμο χρόνο, τον μισθό, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, συνολικά στα προβλήματα που βασανίζουν τους μεταλλωρύχους και τις οικογένειές τους, θα τη δώσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με την ενεργητική συμμετοχή τους στον αγώνα.

Το ΚΚΕ επιμένει και αναδεικνύει ότι τα αιτήματα των μεταλλωρύχων είναι δίκαια, αναγκαία και ρεαλιστικά, αφού ο πλούτος που παράγουν με την εργασία τους είναι τεράστιος, ενώ η ανταμοιβή για αυτήν δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα μόλις πολύ μικρό μέρος αυτού του πλούτου.

Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη, γιατί είναι οι μόνοι απαραίτητοι στην διαδικασία της εξόρυξης και της μεταποίησης των μεταλλευμάτων, και όχι οι μέτοχοι-παράσιτα και το διευθυντικό προσωπικό τους, που η μόνη τους «εργασία» είναι η προσπάθεια αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης.

Αυτό το εμπόδιο, η κερδοφορία μιας χούφτας παρασίτων, είναι που πρέπει να ξεπεραστεί για να ζήσουμε σήμερα όπως μας αξίζει, αξιοποιώντας για δικό μας όφελος τον τεράστιο πλούτο που βρίσκεται θαμμένος στα βουνά μας.

Το ΚΚΕ είναι εδώ -και μετά τις εκλογές- καταθέτοντας στον καθημερινό αγώνα το σημαντικά αυξημένο ποσοστό του στο Δήμο Αριστοτέλη. Συνεχίζουμε μαζί, για να γίνει πράξη το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα, που ακούγεται εδώ και βδομάδες σε όλη τη χώρα: Νίκη στον αγώνα των μεταλλωρύχων». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου