Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγέλλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση «ΜΙΚΕΛ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Καταγγέλλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση «ΜΙΚΕΛ»Από κινητοποίηση στην Αθήνα Από κινητοποίηση στην Αθήνα


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταγγέλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση καφεστίασης «ΜΙΚΕΛ», επισημαίνοντας ότι η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη συνδικαλιστική ιδιότητα της εργαζόμενης, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να της κάνει τον βίο αβίωτο, με στόχο να την αναγκάσει σε παραίτηση.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την εργοδοσία ότι «επιδόθηκε σε συκοφάντησή της απέναντι στους συναδέλφους της, σε απειλές και προσβολές προς την ίδια, ενώ δεν δίστασε να την απομονώσει στο χώρο της αποθήκης του καταστήματος ως τιμωρία (!). Όταν διαπίστωσε πως η συναδέλφισσα δεν υποκύπτει, αποφάσισε να την απολύσει.

Στόχος ήταν, βέβαια, η συνδικαλιστική της δράση, η προσπάθειά της να οργανώσει τους συναδέλφους της ώστε να μη δεχτούν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που ζητούσε επιτακτικά η εργοδοσία, να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στόχος ήταν και το ίδιο το Σωματείο, που με σταθερό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν άφησε αναπάντητο κανέναν εκβιασμό της εργοδοσίας, καμιά προσπάθειά της να περάσει τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, να μην καταβάλει δεδουλευμένα και υπερωρίες. Γι’ αυτό και η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εμποδίσει το Σωματείο να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους. Γιατί θέλει να αποτρέψει την οργάνωσή τους και την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, γιατί τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι για να φέρνει σε πέρας τις μεθοδεύσεις της».

Το Σωματείο καλεί «όλα τα σωματεία του νομού, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσουν την απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, για να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία, να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά για δουλειά και ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας». 

902 gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου