Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Μάνδρα - Οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους για την πολιτική κυβέρνησης - Περιφέρειας (AUDIO - ΦΩΤΟ)





Στη Μάνδρα περιοδεύει σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ, τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον δημοτικό σύμβουλο Μάνδρας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπη Θεοδώρου.

Η περιοχή χτυπήθηκε και πάλι χθες από την κακοκαιρία, αλλά κυρίως από την παντελή έλλειψη μέτρων την οποία διαπιστώνει το κλιμάκιο του ΚΚΕ και καταγγέλλουν και οι κάτοικοι που ζουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μια νέα καταστροφή ενώ μόλις τον περασμένο Νοέμβρη είχαν ζήσει την ανείπωτη τραγωδία με 24 νεκρούς. 

Στον κόσμο επικρατεί οργή και αγανάκτηση για την ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της Περιφέρειας, που παρά τις υποσχέσεις τους πριν μερικούς μήνες, δεν έχουν κάνει τίποτα όσον αφορά τις υποδομές και τα απαραίτητα έργα για να προληφθεί ξανά μια καταστροφική πλημμύρα. Καταγγέλλουν ότι όλο αυτό το διάστημα παλεύουν μόνοι τους, χωρίς καμιά βοήθεια, για να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά και τα μαγαζιά τους, κόποι μιας ζωής που καταστράφηκαν σε μία μόλις νύχτα. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνώντων που δεν προχωρούν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τα έργα βιτρίνας στα οποία επιδίδονται χωρίς κανένα αντίκρισμα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών - εργατικών οικογενειών.  

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους

Η αγωνία και η ανησυχία των κατοίκων είναι διάχυτη. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ γίνεται αποδέκτης παραπόνων, αλλά και της αγωνίας που ζουν οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για το μέλλον τους. Όπως χαρακτηριστικά αναρωτιούνται οι κάτοικοι εάν με μία καλοκαιρινή μπόρα γίνεται τέτοια καταστροφή, τι θα γίνει πάλι το χειμώνα, χωρίς τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Ενδεικτικό της ανασφάλειας που αισθάνονται οι κάτοικοι είναι η εκτίμηση ενός γονέα που θέλει να φύγει από την περιοχή γιατί τα παιδιά του φοβούνται το νερό και τις πλημμύρες. 

Μέχρι αυτή την ώρα, τα 20 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες συνεχίζουν το έργο της απάντλησης υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων στη Μάνδρα. 

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τα ποτάμια λάσπης και φερτών υλικών που δημιούργησε η καταιγίδα και τα οποία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας - Θήβας σε όλο το μήκος της, η Παλαιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού.
Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο.







902.gr

1 σχόλιο:

  1. Αφήστε τα "Κακά και Ανάποδα και την Κακιά Στιγμή"!!!

    Η "ΜΑΝΔΡΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!!!

    Σαυτό Το Ρημαδιό Σαυτό Το Αποικιακό Ρημάδι ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ!

    Στην "Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς" λέγαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ!!!

    Αφήστε Της "Ηθικοπλαστικές" Συμπόνιες και Συμπαραστάσεις!

    ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ... και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΝ!

    Μόνο σε Υποανάπτυκτες Αποικίες συμβαίνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΨΕΜΑΤΑ (ΧΡΕΟΣ/ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κ.α.!)!!!

    Και Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΈΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!

    .... όπως Σήμερα και Τώρα!

    Και ΤΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ανάλογα με ΤΑ "ΚΕΦΙΑ" ΤΟΥΣ!!!


    ΥΓ. ΝΑΤΑΝΕ ΤΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ!!! Ερε ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή