Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Οι κομμουνιστές λογοτέχνες αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό





Από herko στο Ιούν 7, 2018 Λογοτεχνία

Την αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνια ποιήτρια Νταρίν Τατούρ και στον αγώνα του μαχόμενου Παλαιστινιακού λαού για το δικαίωμά του να ζει στη δική του πατρίδα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λογοτεχνών του ΚΚΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πρόσφατα, το ισραηλινό δικαστήριο στη Ναζαρέτ καταδίκασε την 36χρονη Παλαιστίνια ποιήτρια (ισραηλινής υπηκοότητας) Νταρίν Τατούρ, επειδή τόλμησε να γράψει ποιήματα και μηνύματα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τον Παλαιστινιακό λαό να παλέψει ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις!

Η Νταρίν Τατούρ καταδικάστηκε για “υποκίνηση σε βία” και “υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης”, µε αφορμή την ανάρτηση του ποιήματός της µε τίτλο «Αντιστάσου λαέ µου, αντιστάσου τους».
Συνελήφθη στις 11/10/2015 και φυλακίστηκε. Το Γενάρη του 2016 αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη, φορώντας “ηλεκτρονικό βραχιολάκι”. 
Της απαγορεύτηκε η χρήση κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου. Έως σήμερα παραμένει υπό περιορισμό και αναμένεται η ποινή του ισραηλινού δικαστηρίου.


Οι δολοφόνοι ενός ολόκληρου λαού τολμούν να θεωρούν “υποκίνηση σε βία” την ποίηση που αναφέρεται σε δολοφονημένες γυναίκες, εκτελεσμένες μανάδες, καμένα μωρά…

Για την αστική δικαιοσύνη του Ισραήλ, η ποίηση που μιλά για αντίσταση είναι παράνομη. Η αντίσταση σε δυνάμεις κατοχής θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Η καταδίκη της 36χρονης Παλαιστίνιας ποιήτριας Νταρίν Τατούρ πρέπει να συναντήσει την καθολική διαμαρτυρία των ανθρώπων της Τέχνης.

Η τέχνη είναι όπλο του λαού. ∆εν ξεχνάµε πως και στη χώρα µας, αμέτρητες είναι οι ιστορικές στιγμές όπου άνθρωποι της Τέχνης, διανοούμενοι εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, καταδικάστηκαν σε θάνατο… επειδή η ζωή και η τέχνη τους συνδέθηκαν µε τους κοινωνικούς αγώνες του λαού µας. Ρίτσος, Βάρναλης, Κορνάρος, Λουντέμης και τόσοι άλλοι!

• Καλούµε όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς, να καταδικάσουν απερίφραστα την απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου.

• Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα τους κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται µε τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

• Καταδικάζουμε τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του θύτη µε το θύμα.

Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση και να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δεκέμβρη 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τα λόγια συμπάθειας στον Παλαιστινιακό λαό δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ και γι’ αυτό άλλωστε, μαζί µε άλλα κόμματα, εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ και τη διαστρέφει, εξισώνοντας το διαδηλωτή µε τη σφεντόνα, µε τον πάνοπλο στρατιώτη που πυροβολεί εν ψυχρώ και κατ’ εντολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου