Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Νέα συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη για να «τρέξουν» τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή




Φανερά «ενοχλημένος» από τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αλλά και του ΚΚΕ ενάντια στα αμερικανικά σχέδια για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ελληνική εμπλοκή, ο δήμαρχος της πόλης
Φανερά «ενοχλημένος» από τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αλλά και του ΚΚΕ ενάντια στα αμερικανικά σχέδια για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ελληνική εμπλοκή, ο δήμαρχος της πόλης
Αποκαλυπτικός για το ρόλο και την αποστολή που έχει αναλάβει σχετικά με την προώθηση των αμερικανικών σχεδίων για την περιοχή, εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά χτες ο Ε. Λαμπάκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
 Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «ΜΑXIMUM FM 93,6», αναφέρθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του στην Αθήνα με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζ. Πάιατ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Λαμπάκης, οι πρόεδροι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, του Επιμελητηρίου Εβρου και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης καθώς και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης, και βαφτίζοντας ξανά προκλητικά τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή παράγοντα «σταθερότητας» για το λαό, είπε ότι αφορούσε «την ολοκλήρωση των ενεργειακών επενδύσεων του LNG και του IGB, τη συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών στους επικείμενους διαγωνισμούς για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ό,τι άλλο θεωρούμε ότι πρέπει να συμβεί στην Αλεξανδρούπολη (σ.σ. εννοεί τη ΝΑΤΟική βάση), προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον σε ένα χώρο όπου η ρευστότητα είναι πάρα πολύ έντονη ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με τον Τούρκο να φωνασκεί και να ουρλιάζει».


Μιλώντας για το πώς βλέπει αυτές τις «επενδύσεις» και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, είπε: «Λέμε ελάτε, επενδύστε, κερδίστε. Ως αντάλλαγμα θα κερδίσουμε κι εμείς οικονομικά αλλά θα έχουμε και τη δυνατότητα της ομπρέλας της Αμερικής. Εξασφαλίζουμε ηρεμία στην περιοχή με την παρουσία των Αμερικανών». Μάλιστα, έσπευσε να προαναγγείλει σύντομα εξελίξεις, προβλέποντας ότι «ο Σεπτέμβρης θα είναι ο μήνας της Αλεξανδρούπολης».

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρέσβης τούς ζήτησε να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για την Αλεξανδρούπολη.

«Ενοχλεί» η δράση του ΚΚΕ
 
Δείχνοντας εξάλλου και την «ενόχληση» της πρεσβείας για τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ ενάντια στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας και για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να επιτεθεί στο ΚΚΕ με ΝΑΤΟικής κοπής «επιχειρήματα», λέγοντας ότι «τις τελευταίες δεκαετίες, οι Αμερικανοί χρειάστηκε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλισθεί η γενικότερη ηρεμία (!). 
Το λέω αυτό για κάποιους κομμουνιστές που λένε, μόνοι μας θα ζήσουμε εδώ πέρα, δεν θέλουμε συμμάχους, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ. Αν αυτοί θεωρούν επικίνδυνο αυτό που προτείνω εγώ, εγώ θεωρώ δέκα φορές πιο επικίνδυνο αυτό που προτείνουν αυτοί. Δηλαδή έξω οι Αμερικάνοι, έξω οι Ρώσοι, έξω ο ένας, έξω ο άλλος. Αλλά εμείς εδώ μπορούμε να σταθούμε όρθιοι;»

Για άλλη μια φορά, απέδειξε ότι έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή. Αλλωστε, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί το «επιχείρημα» ότι οι ΗΠΑ θα προστατέψουν από τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στους οποίους πρωτοστατούν, όπως και από την επιθετικότητα της Τουρκίας, όταν οι ίδιοι σε όλους τους τόνους εμφανίζουν τις πάγιες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ως «διμερές πρόβλημα» και σε όλους τους τόνους «υπενθυμίζουν» ότι το βασικό είναι η «πολύτιμη σύμμαχος» Τουρκία να παραμείνει στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο των ανταγωνισμών. Η παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή και η εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης μόνο κινδύνους εγκυμονούν για το λαό του Εβρου και της Θράκης.

Ριζοσπάστης   Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου