Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η δική μας ΑΟΖ


Σαν το λιωμένο ρολόι στον πίνακα του Νταλί με τους δείκτες καρφωμένους σε έναν καθόλου γοητευτικό υπερρεαλισμό, αγναντεύω τη ...διαυγέστατη θολούρα του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Λίγο πριν - λίγο μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999 έγραφα (Νέμεσις) για τα πλοκάμια του Σόρος στα Βαλκάνια και στο παγκόσμιο χρήμα, αλλά και τον Φετουλάχ Γκιουλέν που έστηνε το δίκτυό του με ιδρύματα και πανεπιστήμια, σχολεία και μεντρεσέδες. Εγραφα για την εργαλειοποίηση του κουρδικού και την ισλαμοποίηση της μεγάλης αγοράς της Μέσης Ανατολής, και τη διείσδυση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στα αστικά κέντρα λήψης αποφάσεων και τα δεξιά και τα αριστερά τοιαύτα...


Σήμερα αυτά τα συστήματα - πλοκάμια σφιχταγκάλιασαν μετά από δέκα χρόνια τεχνητής εξαθλιωτικής κρίσης το μυαλό και τις ανάγκες των ψηφοφόρων. Εδώ έφτιαξαν και φύτεψαν κόμματα, κωλοτούμπες, δημοψηφίσματα, τρικάκια, αγανακτισμένοι, δικαιωματιστές, έμποροι ψευδαισθήσεων και προϊόντων αντιγήρανσης της εκφυλισμένης σοσιαλδημοκρατίας και του επηρμένου καπιταλισμού. Μετασχημάτισαν, με φόβο και γερές δόσεις θεσμικής απόγνωσης, σε κανονικότητα τον εγκλωβισμό του λαού σε μια ισχυρή αντιπολίτευση και μια ισχυρή κυβέρνηση. Χάραξαν δηλαδή και κυκλοφόρησαν το παλιό κάλπικο νόμισμα με τις δύο ίδιες άθλιες όψεις.
 
Από κοντά και οι πρόθυμοι, καθόλου αφελείς, σαλτιμπάγκοι - αρλεκίνοι και διαχειριστικοί διερμηνείς των τάχα μου δήθεν μυστικών της υφαρπαγής ψήφου και υπενοικίασης αρχηγικών θώκων στο κοινοβουλευτικό στερέωμα.

Οχι πως το έργο είναι καινοφανές. Αυτά που γίνονταν με φραπεδιές, τηλεφωνήματα, συνάξεις σε μπαράκια και αγραβάτωτα, τα γνωστά διαβολικά καλά, τώρα θα γίνονται ηλεκτρονικά, με ταμπλετάκια ελέγχου, ατσίγαρα και γραβατωμένα, κάτι σαν μονόπολη που γουστάρουν να παίζουν αχαΐρευτοι και προκομμένοι, φιλοξενούμενοι στην ίδια λέσχη των ίδιων αφεντικών. Κι ο Σόρος παντού, με το σωρό, ακόμα και στην τελευταία σορό.

Εκεί απέναντι στο Αιγαίο, όπου οι μιντιάδες και μεγαλοπαράγοντες της μπάλας είναι ίδιοι με τους δικούς μας, προετοιμάζεται ένα καινούριο κόμμα εντός του ερντογανικού με τις γνωστές σε όλους μας ανασυνθέσεις και νέες αναθέσεις, που για την ώρα αντιμετωπίζεται με εκκαθαρίσεις, στρατιωτικά νταηλίκια και απειλές εδάφους εδάφους, κι αέρος αέρος. Ευτυχώς που απέναντι στις οβιδιακές μεταμορφώσεις των πρόθυμων ξεζουμιστών των λεγόμενων Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, στάθηκε όρθιο το ύψωμα που κρατάει όρθιο στον τόπο μας το ΚΚΕ, έναν αιώνα και...
 
Σε πείσμα τους, όχι ως τύμβο μόνο πεσόντων για την πραγματική ελευθερία του λαού απ' τα δεσμά των αναγκών του, αλλά και για το στόχο της εξουσίας, που με συνέχιση του αγώνα θα κατακτηθεί για να επιτευχθεί μια Αποκλειστικά Ομορφη Ζωή. Αυτή είναι η δική μας ΑΟΖ.

Θα τη μεγαλώσουμε. Θα την επεκτείνουμε. Το εγγυώνται και οι παλιοί και οι νέες και νέοι συναγωνιστές και ψηφοφόροι! Σ' αυτούς τους υπερασπιστές της δικής μας ΑΟΖ ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί ποτέ δεν επελαύνουν οι αριθμοί. Μόνον τα όνειρα και οι λαοί που επαναστατούν και τα υλοποιούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου