Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

« Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας»


Κάλεσμα του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 24ης Σεπτέμβρη



« Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»   καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν ομοσπονδίες και συνδικάτα την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη 2019, σε όλη τη χώρα για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά  και τα παιδιά μας που είναι πρωταθλητές  στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας. Ξεδιάντροπα οι κυβερνήσεις δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να τα καταδικάσουν στην “ευέλικτη” εργασία, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι θέλει να προωθήσει τον “εκδημοκρατισμό” των συνδικάτων, ενώ στην πραγματικότητα επιχειρεί να χτυπήσει τους δεσμούς επικοινωνίας και αλληλεγγύης των ίδιων των εργαζομένων, το αναφαίρετο δικαίωμά  να ενημερώνονται,  να συζητούν συλλογικά, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους, να οργανώνουν συλλογικά το πως θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Απαιτούν προσχηματικά “καθολική” συμμετοχή των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα στις συλλογικές διαδικασίες μας, ώστε να διευκολύνουν και την επίθεση της εργοδοσίας.


Σαν γονείς έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να παλέψουμε πλάι τους διεκδικώντας την ζωή που τους αξίζει.      

Όλοι την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου