Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αφήνουν τον ακριτικό Πεντάλοφο Έβρου χωρίς ΑΤΜ

 


 

Τα πλησιέστερα καταστήματα της τράπεζας, των Δικαίων και Ν. Ορεστιάδας, απέχουν 30 και 50 χιλιόμετρα αντίστοιχα από το χωριό!

Οι κάτοικοι του Πενταλόφου Έβρου και της ευρύτερης περιοχής κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ΑΤΜ που να εξυπηρετεί τις καθημερινές τους συναλλαγές και προβαίνουν σε μαζική διαμαρτυρία για την εγκατάλειψή τους, διεκδικώντας την παραμονή και εξακολούθηση της λειτουργίας του.

 

 

Διαμαρτυρία

Θέμα: Παύση Λειτουργίας Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) ΚΩΔQ S1F97490 στον Πεντάλοφο του Δήμου Ν. Ορεστιάδας

Σας πληροφορούμε ότι ο Α.Σ. Πενταλόφου λειτουργούσε ως Τράπεζα και συγκέντρωνε καταθέσεις ταμιευτηρίου και προθεσμίας για λογαριασμό της ΑΤΕ BANK από το 1984 μέχρι και το 2012 με μεγάλο ύψος καταθέσεων, καθώς και με μεγάλο εύρος τραπεζικών εργασιών. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας, υπήρξε συμφωνία για την τοποθέτηση ΑΤΜ, όπως και έγινε από ΑΤΕ BANK. Μετά και την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς (27-7-2012) η συμφωνία αυτή διατηρήθηκε.

Κατόπιν προφορικής ενημέρωσης από το κατάστημα Ορεστιάδας, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του ΑΤΜ στις 30-9-2020, επικαλούμενοι λόγους οικονομικούς, καθώς και ασφαλείας και για τον λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τους παρακάτω εξής λόγους:

1. Το ΑΤΜ είναι τοποθετημένο εντός του κτηρίου των γραφείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, χωρίς να προκληθεί μέχρι τώρα καμία κακόβουλη πράξη στην 8ετή λειτουργία του.

2. Το ΑΤΜ εξυπηρετεί τους κατοίκους Πενταλόφου – Πετρωτών – Κομάρων, καθώς επίσης και γενικότερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Τριγώνου που κατά κύριο λόγο είναι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι.

3. Τα πλησιέστερα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς των Δικαίων και Ν. Ορεστιάδας απέχουν 30 και 50 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

4. Οι καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες καθιστά την πρόσβαση στα παραπάνω αναφερθέντα καταστήματα δύσκολη.

5. Με βάση την πολιτική του Τραπεζικού συστήματος και του Κράτους έχει ορισθεί όλες οι τραπεζικές συναλλαγές να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, κάτι το οποίο έβρισκε εφαρμογή και με το ΑΤΜ αυτού.

6. Περί των χαμηλών συναλλαγών οφείλεται στην πανδημία που τον τελευταία καιρό μαστίζει τη χώρα μας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άρση της απόφασης για την απομάκρυνση του ΑΤΜ και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου