Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό


  Πηγή: Associated Press


Tο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την Ημέρα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές (17/4), το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και άλλων συμμαχικών του δυνάμεων, συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την κατοχή παλαιστινιακών και άλλων εδαφών, εφαρμόζοντας τις πρακτικές μιας κατοχικής δύναμης που περιλαμβάνουν τη δολοφονία άμαχου πληθυσμού (ακόμη και μικρών παιδιών), τη μακρόχρονη κράτηση των Παλαιστινίων χωρίς δικαστική απόφαση και άλλες απάνθρωπες κατοχικές πρακτικές.

Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές 4.400 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων 140 είναι παιδιά, 36 γυναίκες, 11 βουλευτές, 440 κρατούμενοι χωρίς δίκη.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής να συνεχίσουν ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων.

Να δυναμώσει η πάλη για:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ».

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου