Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Δουλειά Κυριακές και αργίες με ...βασιλικό διάταγμα!

 

Καταγγελία από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 
 
Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Κυριακές και αργίες θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, καθώς οι εργοδότες αξιοποιούν βασιλικό διάταγμα του 1966, τροποποιημένο με νόμο του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, για τα κέντρα διανομής.

Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ο οποίος έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης ΑΒ DARK STORES την αργία της Τρίτης 4 Μάη.

Ο Σύλλογος ανάρτησε στο twitter την απάντηση της Επιθεώρησης  Εργασίας, η οποία επιβεβαιώνει ότι «θα απασχοληθούν εργαζόμενοι στο πλαίσιο του άρθρου 7 του ΒΔ 748/66 (εξαιρέσεις από υποχρεωτική ανάπαυση Κυριακές και ημέρες αργίας) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 147 του ν.4682/20 (4. στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ΒΔ 748/1966 (Ά 790) προστίθεται εδάφιο ως εξής: "Για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών (super market) ως κέντρο διανομής θεωρείται το φυσικό κατάστημα"». (Δείτε φωτό παρακάτω)

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι η απάντηση θα δοθεί στα μαγαζιά και την απεργία στις 6 Μάη. Τις επόμενες μέρες αλλά και την Τρίτη 4 Μάη θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στα καταστήματα.

«Αυτό δε θα περάσει έτσι!» τονίζει στο twitter και το ΠΑΜΕ επισημαίνοντας πως «καταργούν το 8ωρο, αυξάνουν τις υπερωρίες, νομοθετούν την απλήρωτη εργασία και τη δουλειά 365 μέρες το χρόνο! Την Τρίτη και όχι μόνο, θα μας βρουν μπροστά τους, εργοδοσία, κυβέρνηση, βασιλιάδες και πρίγκιπες!».

 
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου