Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό (ΦΩΤΟ)

 

ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, τετραμερής συνάντηση του ΚΚΕ, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, με θέμα: «Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό».

Τα τέσσερα Κόμματα εκπροσωπήθηκαν στο ανώτατο επίπεδο. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος οι: Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων και σκέψεων για το συντονισμό των κομμουνιστικών Κομμάτων. Η συνάντηση κατέληξε σε κοινή δήλωση των τεσσάρων κομμάτων που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Οι αντιπροσωπείες των ΚΚ θα συμμετέχουν ακόμα στις εκδηλώσεις της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας.

Η εισηγητική τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Στη συνέχιση των πρωτοβουλιών και των δράσεων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε κάθε είδους ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με γραμμή αποδέσμευσης, με τον λαό στην εξουσία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Σημείωσε ακόμα πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία για να δυναμώσουν οι προσπάθειες για την επαναστατική ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Η εισηγητική τοποθέτηση του Πάβελ Μπλάνκο

Ο συντονισμός μας θα αποδώσει πολύτιμους καρπούς προς όφελος του προλεταριακού διεθνισμού, στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, στη δουλειά της κομμουνιστικής νεολαίας, στον αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών, στη θεωρητική επεξεργασία, στον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πάβελ Μπλάνκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Η εισηγητική τοποθέτηση του Άστορ Γκαρσία

Πραγματοποιούμε αυτή τη σημαντική συνάντηση σε μια στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη για την ταξική πάλη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί το βασικό στοιχείο που καθορίζει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, και από τη δική μας σκοπιά, αποτελεί σημείο καμπής στη διεθνή σκηνή, με σημαντικές συνέπειες στο εσωτερικό των χωρών μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο  Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά. 

Η εισηγητική ομιλία του Κεμάλ Οκουγιάν

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Σύντροφοι, είναι επικίνδυνο να λέει κάποιος ότι αυτός ο πόλεμος είναι ένας πόλεμος άμυνας ή εθνικής αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό ή το φασισμό, όχι μόνο γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει αυταπάτες για τον χαρακτήρα της κυρίαρχης τάξης στη Ρωσία, αλλά και γιατί σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τους κλυδωνισμούς που συντελούνται στην εσωτερική ισορροπία του ιμπεριαλιστικού συστήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά. 

 











902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου