Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Διαφήμισε την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να συνδυάζει αντιλαϊκή πολιτική με «κοινωνική συνοχή»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης για να επανέλθει σταθερότητα στο κράτος και την κοινωνία ζήτησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως καλύτερο διαχειριστή και διεκπεραιωτή των αναγκών του κεφαλαίου, πετώντας ξανά το παλιό «τυράκι», της «δίκαιης ανάπτυξης για όλους».

Στη συζήτηση στη Βουλή για την «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα τόσο στην εξωτερική πολιτική, όσο και στα ζητήματα της ακρίβειας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί «πιστό σύμμαχο» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, χωρίς να διεκδικεί «ανταλλάγματα», «διαβεβαιώσεις» και «στήριξη». Δεν αμφισβήτησε καθόλου τη βαθιά εμπλοκή της χώρας, που διευρύνθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί η σημερινή κυβέρνηση έπιασε το νήμα, αλλά την μέμφθηκε για το ότι δεν παζάρεψε αρκετά για ανταλλάγματα προς όφελος της αστικής τάξης της χώρας, η οποία καραδοκεί για λεία από τους επικίνδυνους για τον λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «απέναντι στις προκλήσεις, παρά τις διαφορές, θα είμαστε ενωμένοι», καθώς υπεράνω όλων είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυβέρνηση που άνοιξε τον δρόμο για επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα… Ενώ όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά, ζήτησε διάλογο με την Τουρκία, «χωρίς λεονταρισμούς».

Όσον αφορά το μέτωπο της ακρίβειας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» στο ρεύμα, που προστατεύει τα «υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, καταπίνοντας… αμάσητο το γεγονός ότι η ενεργειακή φτώχεια είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών απελευθέρωσης της Ενέργειας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, με έργα ΑΠΕ για τη διοχέτευση λιμναζόντων κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων, που παράγουν πανάκριβο ρεύμα για τον λαό. Πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση έχει στηρίξει «με χέρια και με πόδια», εισάγοντας μεταξύ άλλων το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Όσο για μέτρα ανακούφισης του λαού, πέρα από προεκλογικές κορόνες, αναφέρθηκε μόνο σε μείωση και όχι κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης «σε αυτές τις συνθήκες», δηλαδή προσωρινά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο, με τη διεκπεραίωση του 3ου μνημονίου και την πλήρη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών του μέτρων, τη ρύθμιση του χρέους, επαναλαμβάνοντας την ικανότητα του κόμματός του να φέρνει σε πέρας δύσκολες αποστολές, διατηρώντας την «κοινωνική συνοχή», δηλαδή την προσπάθεια να ενσωματώνει τη λαϊκή αγανάκτηση μέσα από κάλπικα διλήμματα και εκβιασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου