Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

«Ας μην περιμένουμε το κράτος-πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς»...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Ας μην περιμένουμε το κράτος-πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς»...

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αγγ. Συρίγος όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα λάβει κάποιο μέτρο σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί σε νησιά που δεν βρίσκουν σπίτι για να μείνουν. Την ίδια απάντηση επιφύλασσε και για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας είναι και προκλητικές και αποκαλυπτικές κι αυτό γιατί:

- Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ απάντησαν ποτέ στους εφοπλιστές «να μην περιμένουν το κράτος-πατερούλη». Αντίθετα, μαζί όλα αυτά χρόνια έχουν χτίσει ένα τοίχος φοροαπαλλαγών και προνομίων για τους εφοπλιστές. Εκεί μπορεί να παρεμβαίνει και με το παραπάνω το κράτος-πατερούλης...

- Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ απάντησαν ποτέ στο ΝΑΤΟ «να μην περιμένει το κράτος-πατερούλη». Αντίθετα, μαζί όλα αυτά τα χρόνια, έχουν εκτοξεύσει τις ΝΑΤΟικές δαπάνες σε δυσθεώρητα ποσά φέρνοντας την Ελλάδα πρώτη στις ΝΑΤΟικές δαπάνες -ως ποσοστό του ΑΕΠ της- ξεπερνώντας στον συγκεκριμένο δείκτη ακόμα και τις ΗΠΑ! Εκεί μπορεί να παρεμβαίνει και με το παραπάνω το κράτος-πατερούλης...

- Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ απάντησαν ποτέ στους ομίλους της «πράσινης ενέργειας» «να μην περιμένουν το κράτος-πατερούλη». Αντίθετα όλοι μαζί πριν ένα μήνα ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια, που θα στραγγίξει περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά για να δίνονται εκ νέου επιδοτήσεις, προνόμια και «κίνητρα» στους ομίλους της Ενέργειας, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη εκτοξεύσει τα κέρδη τους 450% πάνω σε σχέση με πέρσι. Το κράτος -πατερούλης μπορεί κι εδώ να παρεμβαίνει συνεχώς για να μη χάσουν κανά ευρώ οι όμιλοι.

Το ίδιο κράτος είναι αδίστακτο απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική και λαϊκή ανάγκη. «Δεν έχει μία» για να διασφαλίσει τη στέγαση «κρατικών υπαλλήλων», δηλαδή των εκπαιδευτικών στα νησιά. «Δεν έχει μία» για να ανοίξει έστω και μία φοιτητική εστία. «Δεν έχει μία» για αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ενώ για όποιον διεκδικεί, για τους συλλόγους και τα σωματεία το ίδιο κράτος είναι εξαιρετικά ικανό. Γι' αυτό παρά το οικονομικό κόστος για το «κράτος-πατερούλη» η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα. Γι' αυτό το «κράτος-πατερούλης» στήνει νέες δίκες για την παραβίαση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, εφαρμόζοντας με ...προτεραιότητα, για πρώτη φορά το συγκεκριμένο τερατούργημα για την Αφρ. Ρέτζιου, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.

Το «κράτος-πατερούλης» τελικά παρεμβαίνει πάντα, με όποιο κόστος, για να διασφαλίσει την εξουσία και τα κέρδη των λίγων γιατί είναι δικό τους κράτος. Γι' αυτό, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, και είναι επιλεκτικά ανίκανο όσον αφορά τις ανάγκες του λαού, και αποδοτικότατο στη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην παρακολούθηση και την καταστολή του «εχθρού-λαού».

ΥΓ: Στο πρόσφατο ρεπορτάζ του 902.gr για τη φοιτητική στέγαση καταγράψαμε μεταξύ άλλων την καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου της Παντείου πως η εστία που στέγαζε πάνω από 150 φοιτητές του ιδρύματος, εδώ και 23 χρόνια περιμένει να μπει σε κάποιον διαγωνισμό για να ανακαινιστεί αφού έκλεισε λόγω ακαταλληλότητας. Ο υφυπουργός Παιδείας τυγχάνει να είναι και καθηγητής του Παντείου. Αυτά τα χάλια έχει το Πανεπιστήμιο ΑΕ που υπηρετεί.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου