Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Σε απόγνωση ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης - Ξετρύπωσε μέχρι και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ!

 

 

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόγνωση και το τέλμα που έχει φτάσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιπαράθεση πάνω στο περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου ύστερα και από τη χθεσινή δυναμική της απεργίας σε όλη τη χώρα, ώστε να ξετρυπώσει σήμερα και να αξιοποιήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον γνωστό Παναγόπουλο!» σημειώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ στον «ΣΚΑΪ».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η σημερινή συνέντευξη του κ. Παναγόπουλου στον "ΣΚΑΪ" δεν μας έκανε σοφότερους όσον αφορά την άθλια στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Όμως μπορεί να κατανοήσουν περισσότεροι εργαζόμενοι ποιος (στο όνομά τους) διαμόρφωσε τον νόμο-τερατούργημα με τις προτάσεις του. Όλα τα παραδείγματα που ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σήμερα ήταν ακριβώς αυτά που τις προηγούμενες μέρες είτε με non paper είτε με επίσημες ανακοινώσεις διακινούσε το υπουργείο Εργασίας και ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεοπτικά πάνελ.

Αντίστοιχα οι σημερινές αναφορές του για τους εργαζόμενους του Δημοσίου πέρα από άθλιες και προβληματικές, ήταν το ακριβές μοτίβο όλων των ομιλιών των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας χθες στη Βουλή. Κανείς βέβαια δεν κάνει λόγο για τους χιλιάδες εργαζόμενους-ομήρους που εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου με τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις της ομηρίας που με το νέο νόμο ελαστικοποιούνται ακόμα περισσότερο. Η προπαγάνδα τους μπορεί να σε πάει σε ένα επίπεδο, αλλά η πραγματική ζωή που τάχα επικαλούνται σβήνει τα ψέματα και τις βρωμιές τους.

Τρίτον, επειδή οι αναφορές στην πραγματική ζωή περισσεύουν θα προκαλούσαμε τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Παναγόπουλο και τον κ. Τσίμα να πάνε στις οικογένειες των εργατών του Βόλου που έχασαν την προηγούμενη εβδομάδα τη ζωή τους, στην οικογένεια του εργαζόμενου στην ΕΒΓΑ που μετά από συνεχόμενα δωδεκάωρα και την εντατικοποίηση της εργασίας δεν γύρισε στο σπίτι του, στις οικογένειες των εργατών της COSCO που σκοτώθηκαν και σακατεύτηκαν και άλλων τόσων εργατών που γίνονται ξαφνικά "εργατικά ατυχήματα" και να τους εξηγήσουν πόσο ευεργετημένοι και τυχεροί πρέπει να αισθάνονται που όλο αυτό το αίσχος της εργασιακής ζούγκλας νομιμοποιείται.

Τα ψέματα και οι αθλιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά το εργατικό νομοσχέδιο κατέρρευσαν χθες από την αποστομωτική, μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις πόλεις της χώρας κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ΓΣΕΕ και την εργοδοτική επίθεση. Αυτό τους πονάει και τους ενοχλεί!

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και κυρίως τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να δυναμώσουν τους αγώνες τους κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και στα μέτρα που μας φέρνουν τη σύγχρονη σκλαβιά. Να αλλάξουμε συνολικά τους συσχετισμούς στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, πετώντας έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα καθημερινά βάσανα που αντιμετωπίζουμε, καμία σχέση με τα συμφέροντά μας».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου