Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δεν θα δεχτούμε το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων όσες τρικλοποδιές και αν μας βάλουν

 

Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση
Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση όσων έχουν εξαγγελθεί και παράλληλα μεθοδεύσεις για διαμοιρασμό των μαθητών σε άλλα σχολεία, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο ειδικών σχολείων, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη.

Ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του σχολικού έτους, οι εξελίξεις στο θέμα των ειδικών σχολείων (2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού) έχουν βαλτώσει μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Παιδείας, Δήμου Θέρμης και Δήμου Καλαμαριάς.

Και την ίδια ώρα ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά κρυφά και αντίθετα με όσα έχουν συμφωνηθεί, σε διαμοιρασμό των μαθητών του 2ου ΕΕΕΕΚ.

«Δημιουργεί για άλλη μια φορά τεράστια αναστάτωση σε όλους καθώς με αυτήν την κίνηση βάζει τρικλοποδιά στο σχέδιο που έχει συμφωνηθεί, προδικάζει το οριστικό κλείσιμο των εν λόγω σχολείων και προκρίνει την αθέτηση από πλευράς Υπουργείων αυτών που έχουν ήδη ανακοινώσει», αναφέρει η Ένωση Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη.

Θυμίζει ότι μετά από πολύμηνους αγώνες είχε συμφωνηθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών και τους Δημάρχους Θέρμης και Καλαμαριάς, μεταφορά των παιδιών ΑμΕΑ σε κτίριο που θα τους φιλοξενήσει μέχρι την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στην Θέρμη, χτίσιμο νέου σύγχρονου ειδικού σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας και παραχώρησης του Δήμου Θέρμης, μεταφορά των παιδιών με φάσμα αυτισμού σε υπάρχον σχολείο του Δήμου Καλαμαριάς).

Και ξεκαθαρίζει ότι οι γονείς δεν θα δεχτούν το κλείσιμο του 2ου ΕΕΕΚ και του σχολείου αυτισμού «όσες τρικλοποδιές και αν μας βάλουν. Με το ίδιο σθένος συνεχίζουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις κόντρα σε όλα τα εμπόδια για το δίκαιο αίτημα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών: Μεταφορά σε κτίριο για την φιλοξενία των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ανέγερση νέου ειδικού σχολείου άμεσα. Μεταστέγαση των παιδιών με αυτισμό στο σχολείο που προτάθηκε στην Καλαμαριά».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου