Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ είχε γίνει «πρόβα» σε κοινή στρατιωτική άσκηση με την Ελλάδα τον Μάιο!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Συνεχώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό από τον ρόλο του πρωτοπαλίκαρου που αναλαμβάνει η χώρα στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της στήριξης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης η κυβέρνηση, με την ανοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, μετατρέπει τον λαό σε πιθανό στόχο αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δυνάμεων. 

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 21 Ιούλη στην «Καθημερινή» και επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» το σχέδιο που εφάρμοσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ για να επιτεθεί στην Υεμένη το Σάββατο 20 Ιούλη, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, «αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της πρόσφατης συνεκπαίδευσης με την ελληνική πολεμική αεροπορία, που έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο μήνες. Η ισραηλινή αεροπορία έκανε «πρόβα» ανάλογων επιχειρήσεων με τα ιπτάμενα τάνκερ της να ανεφοδιάζουν μεγάλο αριθμό ελληνικών μαχητικών, επιχειρώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το απόγευμα του Σαββάτου»!

Θυμίζουμε ότι την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει και κλιμακώνει με τη στήριξη των συμμάχων του τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, η κυβέρνηση, πάνω στο έδαφος της «στρατηγικής συνεργασίας» με το Ισραήλ που προώθησαν σταθερά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ενισχύει και τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο. Σε αυτά τα πλαίσια τη Δευτέρα 27 Μαΐου, δυνάμεις του ελληνικού και του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού νοτίως της Κρήτης, η οποία δεν είχε άμεσα ανακοινωθεί «για λόγους ασφαλείας».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου