Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 - 13 Οκτώβρη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 - 13 Οκτώβρη:

Τιμάμε αγωνιστικά τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά: Με τους λαούς ως τη λευτεριά από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων! 

  • Να μη λείψει κανείς σήμερα Σάββατο από το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ ∆. Κουτσούμπα. Απαιτούμε: Έξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο, καμία στήριξη. στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ!
  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ: Ογδόντα χρόνια μετά, είναι ακόμα εδώ ό,τι οδήγησε στον ιμπεριαλιστικό Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πιο δυναμικά χρειάζεται να αντιδράσουν στην εμπλοκή σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να ετοιμάζονται για αποφασιστικά ριζικό αγώνα στο ενδεχόμενο μιας πιο άμεσης, γενικευμένης συμμετοχής της χώρας στην ιμπεριαλιστική μοιρασιά. Εμπνεόμαστε από τις ηρωικές στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και από την πάλη των λαών όλου του κόσμου, συνεχίζουμε στον δρόμο της πάλης για τη λευτεριά και το δίκιο της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας.

Συνδικάτα - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα: Απεργιακός αναβρασμός με κορύφωση στις 20 Νοέμβρη. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την πανελλαδική πανεργατική απεργία. Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των διανομέων, που έγινε την Παρασκευή 11/10. Επόμενος σταθμός η πανυγειονομική απεργία στις 17/10.

Κύμα οργής και καταδίκης από Σωματεία και Φορείς: Κάτω τα χέρια! Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις στρατευμένων που καταγγέλλουν τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Η Ελλάδα ΝΑΤΟικό Ορμητήριο:

  • Βάση της Σούδας: Αποκαλυπτικό - Τα τούνελ και ο βρώμικος ρόλος τους.
  • Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ: Συνεδριάζει στην Ελλάδαµε ατζέντα Κίνα και Ρωσία- Επίσκεψη την Τρίτη στα Χανιά, µε κινητοποίηση απαντούν σωματεία και φορείς.
  • Ένας χρόνος πολέμου στη Γάζα: Σκόνη και θρύψαλα τα fake news Ισραήλ -ΑµερικανοΝΑΤΟικών. Ο«Ριζοσπάστης» στην πρώτη γραμμή της αποκάλυψής τους.

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στις 27/10: Δύο νέα Μνημεία αποκαλύπτονται στην περιοχή Φλώρινας - Καστοριάς.

Άρθρο για το Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας.

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ: Τη Δευτέρα 14/10 η παράσταση «Τα Μαγικά Βουνά».

Ντοκιμαντέρ «Καμμιά άλλη γη»: Οι δημιουργοί του από Ισραήλ και Παλαιστίνη μιλούν στον «Ριζοσπάστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου