Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

«Φως και σκότος» σε αναβαθμισμένη έκδοση

 

«Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε ένας φαντάρος υπέρ της Χαμάς».

Με τέτοιες γελοιότητες προσπάθησαν οι σεσημασμένοι ευρωατλαντικοί παπαγάλοι των ΜΜΕ να «απαντήσουν» στην περήφανη συμμετοχή στρατευμένων στις διαδηλώσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο και σήκωσαν στο πόδι τις γειτονιές, απαιτώντας να απεμπλακεί τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Ξεδιάντροποι; Αδίστακτοι; Φαιδροί; Ολα αυτά μαζί... Αλλά και κάτι ακόμα.

Στον πυρετό της πολεμικής προετοιμασίας, η αστική τάξη χαλκεύει «δίπολα» για να εκβιάσει τη συστράτευση στα βρώμικα σχέδια και να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται.

Δεν αναγνωρίζεις το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»;Είσαι με τη Χαμάς. Στηρίζεις το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα; Είσαι αντισημίτης. Δεν αποθεώνεις τον Ζελένσκι και δεν χειροκροτείς τους ναζί Αζόφ; Είσαι με τη Ρωσία του Πούτιν!

Το «φως και σκότος» σε νέα, αναβαθμισμένη έκδοση...

* * *

Ετσι και στην περίπτωση των φαντάρων: Δεν συμφωνείς με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά; Διαφωνείς με την αύξηση των πολεμικών δαπανών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ; Αντιδράς στη συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις για συμφέροντα ενάντια σ' αυτά που ορκίστηκες να υπηρετείς την πατρίδα;



Βάζεις υποψηφιότητα να μπεις στη λίστα με τους ...«αντεθνικώς δρώντες»!

Γι' αυτό οι διώξεις στους φαντάρους δεν αφορούν μόνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Είναι υπόθεση όλου του λαού να τις καταδικάσει και να κόψει τον βήχα στην κυβέρνηση και στο κράτος.

* * *

Πραγματικός στόχος είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή.

Που η δυναμική του κινητοποιεί και την άρνηση πολλών στρατευμένων να καταπιούν το ευρωατλαντικό αφήγημα του «εθνικού συμφέροντος», όταν τους ζητάνε να γίνουν θύτες άλλων λαών, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ.

Εχουν γνώσιν οι φύλακες, που ετοιμάζουν νέες ...αργοναυτικές εκστρατείες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των Ευρωατλαντικών συμμάχων της.

Ο λαός όμως έχει την πείρα να απαντήσει. Και κυρίως τη δύναμη να δώσει διέξοδο από τον πόλεμο για τα δικά του πραγματικά συμφέροντα.

* * *

Να μην περάσουν λοιπόν η τρομοκρατία και η επιβολή της αμερικανοΝΑΤΟικής μονοφωνίας! Στα κάλπικα «δίπολα» της αστικής τάξης και των κομμάτων της, απάντηση δίνει το δυνάμωμα της πάλης στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με την απαίτηση να γυρίσει τώρα η φρεγάτα και να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει κάθε ελληνική συμμετοχή στο αιματοκύλισμα άλλων λαών. Με την αλληλεγγύη στους άλλους λαούς, που δίνουν τον ίδιο αγώνα στη χώρα τους.

Αλλά και στους Ελληνες στρατευμένους, που η περήφανη στάση τους κουρελιάζει τις ΝΑΤΟικές «ημερήσιες διαταγές» και τους πανηγυρικούς των Ευρωατλαντικών μακελάρηδων.

* * *

Ο καπιταλισμός έχει τον πόλεμο στο αίμα του. Σε καιρό ιμπεριαλιστικής ειρήνης πολεμάει με λύσσα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Τι είναι οι έξι νεκροί εργάτες μέσα σε έξι μέρες; Τι είναι τα διαλυμένα νοσοκομεία; Τι είναι οι αλγόριθμοι για το «πάγωμα» (βλέπε μείωση) των μισθών;

Τι είναι η πανάκριβη Ενέργεια; Τι είναι η ακρίβεια; Τι είναι οι νεκροί και κατεστραμμένοι, που το κράτος αφήνει ανυπεράσπιστους απέναντι στις φυσικές καταστροφές;

Ενας καθημερινός πόλεμος για τα κέρδη των λίγων, που δεν λογαριάζουν ούτε τις ζωές των πολλών...

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η συνέχεια όλων αυτών, όταν παλιές συμφωνίες δεν μπορούν πλέον να ρυθμίσουν ανταγωνισμούς που οξύνονται. Και τότε μιλάνε τα όπλα...

* * *

Εκτός από πολεμικό προπύργιο απέναντι στους αντιπάλους του ΝΑΤΟ, η χώρα μας εξελίσσεται και σε ...ενεργειακό προπύργιο του ευρωατλαντισμού απέναντι στη Ρωσία! Ποιος το λέει αυτό; Ο γνωστός από τη θητεία του πρέσβης στην Ουκρανία και μετά στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ.

Από την αποκαλυπτική συνέντευξη με αφορμή ενεργειακό φόρουμ στην Ελλάδα, μάθαμε ότι ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Υπάρχουν όμως ορισμένες προϋποθέσεις... Για να «μεταφέρουμε περισσότερη Ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο προς την ΕΕ» (πέρα από το να πληρώνουμε πανάκριβα το αμερικανικό LNG) θα πρέπει να διευθετηθούν κάτι ...«θεματάκια» κυριαρχίας με την Τουρκία.

Τα ανέδειξε ξεκάθαρα η υπόθεση της Κάσου με το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, αλλά και το μάλε - βράσε με τον αγωγό EastMed.

Αναμενόμενη επομένως η «αγωνία» της κυβέρνησης να «τρέξει» το παζάρι με την Τουρκία και να διανύσει γρηγορότερα τον ΝΑΤΟικό «οδικό χάρτη» των διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά. Αυτόν που «άπλωσε» και ο Πάιατ πάνω στο τραπέζι, τώρα που επισκέφτηκε ξανά τη χώρα μας.

 

 Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου