Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Φέρε το σπίτι και …πατσίσαμε! – Το Δημόσιο θα συμψηφίζει χρέη με ακίνητα

Αποτέλεσμα εικόνας για αρπαζουν τα σπιτια


Την αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγορά” για τη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον συμψηφισμό οφειλών των φορολογουμένων με εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων στο Δημόσιο, επιβεβαίωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

“Υπήρχε ο νόμος από παλιά, δεν είχε ενεργοποιηθεί, προχωρά η έκδοση της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για να μπορούν να πληρώνονται φόροι που σχετίζονται με ακίνητα, με εκχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο” είπε ο κ. Αλεξιάδης στην εκπομπή “Καλημέρα” στον ΣΚΑΪ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συμψηφισμός θα αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής ακινήτων και όχι στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά. 

Πρόκειται για τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο από το παλιό έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιάς κτλ α

Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει αδυναμία καταβολής χρεών. Για τον καθορισμό της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό της οφειλής η διαφορά δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση.


Πηγή: .bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου