Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: «Φροντίζουμε για την ψυχική σας υγεία»!





Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: «Φροντίζουμε για την ψυχική σας υγεία»! – του Νίκου Μπογιόπουλου

 

  

 Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος.

   Μόνο που στη δική τους περίπτωση ο πάτος του κατήφορου δεν έχει πάτο.Εκεί που λες «το τερμάτισαν» αυτοί σκάβουν. Και το πάνε ακόμα παρακάτω.

   Εξηγούμαστε:

   Ενώ στη Βουλή έφτανε το πολυνομοσχέδιο – επιστέγασμα της σωτήριας 3ης αξιολογήσεως, οι αρμόδιοι του υπουργείου Δικαιοσύνης άρχισαν να διακινούν την «επιχειρηματολογία» τους όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την «αναγκαιότητάς τους».

   Πηγές, λοιπόν, του υπουργείου έδωσαν ένα δισέλιδο non paper όπου ομνύουν υπέρ της καθολικότητας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ευτυχώς συνάδελφοι σε διάφορα ΜΜΕ μετέφεραν ως όφειλαν το περιεχόμενό του (πχ http://www.athina984.gr/2018/01/09/fysiki-plistiriasmi-telos-mono-ilektroniki-meta-tin-psifisi-tou-polynomoschediou/) και έτσι οι κυβερνητικοί παράγοντες – που φρόντισαν το συγκεκριμένο δελτίο να μην εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης – δεν μπορούν να πιπιλίζουν τα προσφιλή τους περί «fake news».


    Προσέξτε τώρα:

   Ένα από τα «επιχειρήματα» για την κατάργηση των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία και την καθολική τους, πλέον, διενέργεια με ηλεκτρονικό τρόπο είναι και τουτο:

«Η αναγκαστική εκτέλεση (σσ: του πλειστηριασμού) εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και υψηλής ψυχικής έντασης. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η καθολική εφαρμογή του».
   Μετάφραση:

   Γιατί, λοιπόν, κάνουν τους πλειστηριασμούς καθολικά ηλεκτρονικούς;

    – Το κάνουν γιατί εφαρμόζουν πιστά τις συμφωνίες τους με την τρόικα;

     – Το κάνουν για να βουτάνε τα σπίτια των ανθρώπων με ένα «κλικ» και χωρίς ανεπιθύμητες παρουσίες στα Ειρηνοδικεία; 

    – Το κάνουν για να εμποδίσουν το κίνημα αλληλεγγύης υπέρ των ξεσπιτωμένων και για να διευκολύνουν τα κάθε λογής κοράκια;

   Όχι!!!

   Τους κάνουν ηλεκτρονικούς, γιατί ενώ οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία τυγχάνουν «υψηλής ψυχικής έντασης», οι ηλεκτρονικοί – όπως λένε – εξασφαλίζουν «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους»!
   Είναι απίθανο, είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό!

   Ακούστε τι λένε οι άνθρωποι: Λένε ότι επειδή η ψυχική υγεία όσων βλέπουν να χάνουν τα σπίτια τους στα Ειρηνοδικεία διαταράζεται, γι’ αυτό, τώρα, δεν θα τους τα παίρνουν στα Ειρηνοδικεία. Τώρα θα τους τα παίρνουν ηλεκτρονικά. Έτσι, την ώρα που θα τους βουτάνε τα σπίτια, την ίδια ώρα  θα προστατεύουν την ψυχική υγεία των ξεσπιτωμένων μιας και η διαδικασία δεν θα γίνεται πια στα Ειρηνοδικεία με την «υψηλή ψυχική ένταση», αλλά θα γίνεται με ένα κουμπί, μακριά από δημόσιες διαδικασίες, κι έτσι θα έχουμε  «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους»!

   Καταλάβατε τι έφτασαν να λένε; Καταλάβατε τώρα γιατί κάνουν ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς; Επειδή νοιάζονται, λένε, για την ψυχική ισορροπία των ξεσπιτωμένων! Τους κάνουν ηλεκτρονικούς επειδή είναι ψυχοπονιάρηδες!

   Επομένως μην δείτε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως μέτρο λεηλασίας.Αρπαγής. Και εξαχρείωσης των ληστρικών τους μεθόδων. Δείτε το περίπου σαν… χάπι! Κάτι σαν «λεξοτανίλ» ένα πράμα. Άντε σαν «βαλεριάνα»… 
   Καταλάβατε τώρα γιατί λένε ότι κάνουν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς; 
Επειδή είναι… αισθηματίες.Επειδή, τελικά, τους νοιάζονται τους ανθρώπους.

   Ποιους ανθρώπους; Αυτούς που θα συνεχίσουν, βεβαίως, να τους αρπάζουν τα σπίτια. Να τους τα αρπάζουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αλλά – αυτό θα πει ψυχολογική υποστήριξη – την ώρα που θα τους αρπάζουν τα σπίτια θα έχουν φροντίσει (να η αξία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!) να τους παράσχουν, τι; Ασπίδα ψυχικής προστασίας! Ψυχολογική υποστήριξη και «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους» από διαδικασίες περιττής και «υψηλής ψυχικής έντασης»!

   Τέτοια «επιχειρηματολογία». Τέτοια κατάντια. Τέτοια «τρέλα». Αφού πούλησαν ψέμα με το τσουβάλι, τώρα πουλάνε τρέλα με τη σέσουλα. Τύφλα να έχουν οι υπέρμαχοι του θεραπευτικού… ηλεκτροσόκ.

   Τρεις λέξεις:

   «Πρώτη φορά Αριστερά»!

   Κι άλλες τρεις:

   «Δεν περιγράφω άλλο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου