Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (ΦΩΤΟ)


Από την κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη 
 
Από την κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος, δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μάη, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ και η Παλαιστινιακή παροικία της πόλης.

Έξω από το αμερικάνικο προξενείο έκαψαν συμβολικά τα ομοιώματα του Τραμπ και του Νετανιάχου μαζί με την αμερικάνικη και την ισραηλινή σημαία.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, εδώ έξω από το αμερικανικό προξενείο σμίγει το σύνθημα «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» μαζί με το σύνθημα ΗΠΑ - Ισραήλ δολοφονούν, Τσίπρας Ευρωπαίοι χειροκροτούν» .

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου όπου ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Μοχάμεντ Αλ Αγκούζ, τόνισε ότι «Αυτή την στιγμή, γίνεται μια σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας. Ζητάμε το αυτονόητο την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Στην κτηνώδη αυτή επιθετικότητά του το Ισραήλ έχει την ουσιαστική στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τόνισε στην συνέχεια εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ ο Αποστόλης Σκούφας.

«Σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εκδόθηκε πριν μερικές μέρες αντιστρέφεται η πραγματικότητα γιατί αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις - δηλαδή τις πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές - με πραγματικά πυρά και θεωρεί τη Γάζα "κέντρο διεθνώς τρομοκρατικών οργανώσεων"! Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τους πολιτισμός! Όμοια στάση κρατάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αρνείται να καταδικάσει αυτή τη σφαγή, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, συμπλέοντας με την ΕΕ που αναγνωρίζει στο ισραηλινό κράτος το δικαίωμα στη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών αρκεί να μην είναι δυσανάλογη!

Σήμερα ο περήφανος παλαιστινιακός λαός δεν έχει κανένα άλλο στήριγμα εκτός από την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των λαών. Στον μαρτυρικό και δίκαιο αγώνα του μόνο στους λαούς μπορεί να στηριχτεί.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Στεκόμαστε δίπλα του στην λαϊκή αντίστασή του. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην κορυφή της πορείας οι Παλαιστίνιοι της πόλης κρατούσαν την σημαία της Παλαιστίνης βροντοφωνάζοντας αγώνας μέχρι την νίκη. Ακολουθούσαν το πανό της ΕΔΥΕΘ και πικετές που αποτύπωναν την φρίκη που ζει αυτές της μέρες ο μαρτυρικός λαός της Παλαιστίνης. Στην συνέχεια την θέσης τους πήραν τα πανό των συνδικάτων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών, των συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ, στέλνοντας το μήνυμα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι η λαοί». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου