Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

«Ψεκάστε - Σκουπίστε - Τελειώσατε»


Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη», 13/11/2019  
Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη», 13/11/2019

Της Κάλι Καρά

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε λιγότερο από 6 μήνες της διακυβέρνησης της χώρας έσπασε ρεκόρ ταχύτητας των νομοσχεδίων που έφερε στη Βουλή για να αποτελειώσει τις αντιδραστικές αλλαγές που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστή η αντιγραφή του τρίπτυχου της διαφήμισης «Ψεκάστε - Σκουπίστε - Τελειώσατε». Ψεκάστε με χημικά, βαράτε με γκλομπς συνταξιούχους, φοιτητές, γιατρούς και ό,τι κινείται μπροστά σας, εγκαινιάζοντας και το δημόσιο ξεβράκωμα συλληφθέντων...

Σκουπίστε ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, βάζοντας χέρι ακόμη και στο δικαίωμα της απεργίας, με προφανή τον στόχο να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα κέρδη και τις επενδύσεις τους.


Συνεχίστε να δίνετε μια άλλη έννοια στη δημοκρατία, όπου η κυβέρνηση μπορεί να εκλέγεται χωρίς ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και να είναι μειοψηφική στο λαό, ενώ να απαιτείται κάτι διαφορετικό για τη λήψη απόφασης για απεργία: 
Το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών, επιδιώκοντας το «φακέλωμα» και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων.

Δώστε κρατική στήριξη στις τράπεζες προκειμένου να τιτλοποιήσουν «κόκκινα» δάνεια και να απαλλαγούν από μέρος αυτών.

Βαδίστε σύμφωνα με τον «οδηγό κόστους - οφέλους», αφού το κόστος για τις αποζημιώσεις είναι κατά πολύ μικρότερο από το κόστος για την κατασκευή αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων. Άλλωστε το ότι τους αφήνετε απροστάτευτους από τη φωτιά, τη βροχή και τον σεισμό, μπορεί να είναι και για το ...καλό τους, αφού εάν γίνουν τέτοια έργα θα αυξηθεί η φορολογία τους!

Το «νόμος και τάξη», ο αυταρχισμός και η καταστολή, πακέτο με τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα των εργαζομένων, που παράγουν τον πλούτο, για όλα όσα δικαιούνται, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις συμμαχίες του, παλεύοντας για αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Άρα δεν τελειώσαμε!

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου