Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Κόστος και ταλαιπωρία για τον κόσμο που κάνει διαγνωστικά τεστ και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα self test (ΦΩΤΟ)

 

Ουρά στον Διόνυσο 
Ουρά στον Διόνυσο

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και η ανησυχία για τον κόσμο με τη διενέργεια τεστ και την κυβέρνηση προκλητικά να ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς.

Οι ουρές, τις τελευταίες μέρες, σε κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα είναι ατελείωτες, με τον κόσμο να χρειάζεται να περιμένει ολόκληρες ώρες για να εξυπηρετηθεί ενώ πληρώνει από την τσέπη του στα ιδιωτικά κέντρα. 

Την ίδια ώρα κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στον πληθυσμό, η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει τη διενέργεια δωρεάν μαζικών τεστ, πανηγυρίζει για την εξασφάλιση των self test, αφήνοντας τον κόσμο απροστάτευτο στο έλεος της πανδημίας, μεταφέροντας μάλιστα και το κόστος σε περίπτωση που επιλέξουν να το κάνουν σε ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο. 

Ουρά για τεστ στον «Ευαγγελισμό» 
Ουρά για τεστ στον «Ευαγγελισμό»

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του 902.gr, στον δήμο Διονύσου στο Κέντρο Υγείας πέραν της αναμονής και της μεγάλης ουράς που είχε δημιουργηθεί πριν καν ξεκινήσουν οι δειγματοληψίες, το προσωπικό ενημέρωσε πως ενώ μέχρι χθες στο 50% των θετικών rapid γινόταν επανεξέταση με μοριακό από σήμερα το ποσοστό πέφτει στο 30%...

Στην Κηφισιά, χθες το μεσημέρι, στο κτίριο του ΤΟΜΥ χάλασε το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής με τα κινητά και οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να τα καταγράφουν χειρόγραφα.

Από τον Διόνυσο
 

  

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν τα αναρίθμητα περιστατικά, όπου σε κρούσματα κορονοϊού βγαίνουν αρνητικά τα rapid test και μόνο τα PCR βγαίνουν θετικά.

Το αμερικανικό FDA έχει πει επισήμως ότι τα rapid test συχνά δυσκολεύονται να εντοπίσουν τη μετάλλαξη Ομικρον και συστήνει μοριακό τεστ ειδικά σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, καθησυχάζει για την αξιοπιστία των rapid τεστ, κάνοντας νέες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να συστήνει να μη γίνεται μοριακό τεστ σε περίπτωση θετικού rapid και συμπτωμάτων, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου