Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΚΚΕ Ερώτηση για τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»


Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της παραστρατιωτικής οργάνωσηςΤο 
 Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της παραστρατιωτικής οργάνωσης

 

Ερώτηση σχετικά με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», η οποία επιχείρησε να διοργανώσει στην Κρήτη μια άθλια εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση επικεντρώνει στη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση, απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης "Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών" με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Αυτή η οργάνωση προκάλεσε την κατακραυγή του ελληνικού λαού όταν ανακοίνωσε ότι τον προσοχή Μάη διοργανώνει στην Κρήτη μία άθλια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω Συνδέσμου αναφέρεται ότι είναι επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NCAGE code AN876), δηλώνει εφεδρική ομάδα προσηλωμένη να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ ενώ από 21 έως 25 Απρίλη 2021 στο πρόγραμμα της διοργανώνει "σχολείο" στα αλεξίπτωτα στην Ουκρανία με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο και το χαρακτήρα της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι μέλη του Συνδέσμου είναι "κυρίως ενέργεια έφεδροι και απόστρατοι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλικών χωρών".

Από την Ελλάδα αναφέρονται τρεις (3) εν ενεργεία αστυνομικοί τα στοιχεία των οποίων είναι δημοσιευμένα στη σελίδα του Συνδέσμου, οι οποίοι μάλιστα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών της αστυνομίας στην παραπάνω διεθνή ακροδεξιά φιλοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση;

  • Υπάρχουν και άλλα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν σε αυτή την οργάνωση και τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση σχετικά;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου