Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ Η αποστολή όπλων στο Κίεβο «φέρνει το ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία»

 

 

Οι αποστολές όπλων του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και η στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο φέρνουν πιο κοντά την πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας τους τεράστιους κινδύνους για επέκταση του πολέμου.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαίδευση προσωπικού και εκδίδοντας οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων, φτάνοντας έτσι όλο και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

Ανέφερε ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είχε ήδη φτάσει τα 42,3 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισ. δολάρια χορηγήθηκαν από τις ΗΠΑ.

«Εσείς (οι χώρες του ΝΑΤΟ - TASS) δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου, είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις σας. Είστε χορηγοί τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του καθεστώτος του Κιέβου και με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ - τόσο ως συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

(Πηγή: TASS)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου