Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

«Στο διάολο όσοι μας λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι ο καπιταλισμός είναι το τέλος της Ιστορίας και οι θυσίες είναι και θα είναι η καθημερινότητα των εργατών»

 


Δείτε στο βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους τη συγκλονιστική ομιλία του Ολιβιέ Ματό, ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες τη Γαλλία.

“…Λέμε εδώ στις οργανώσεις που επέλεξαν την προδοσία, που επέλεξαν την ντροπή: Στο διάολο όλοι σας, μαζί με αυτούς που μας λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει, που μας λένε ότι ο καπιταλισμός είναι το τέλος της Ιστορίας, και οι θυσίες είναι και θα είναι η καθημερινότητα των εργατών, ενώ οι παραταϊσμένοι και οι πλούσιοι ζουν μέσα στην σαμπάνια και το χαβιάρι. Στο διάολο όλοι σας και δεχτείτε αυτό που είστε: Είστε τίποτα! Η τιμή είναι εδώ! Η αξιοπρέπεια είναι εδώ! Η περηφάνια είναι εδώ! Η Αντίσταση είναι εδώ! Να τους πάρει ο διάολος, μας κάνουν κακό. Μην απατάστε. Όταν λένε ότι η συγκυρία είναι κακή, απαιτούν θυσίες από τους εργαζόμενους…”

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική ομιλία του Ολιβιέ Ματό, γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη.


Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες τη Γαλλία.

Η ομιλία έχει αναρτηθεί στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube.

Στη συγκλονιστική ομιλία του Ολ. Ματό αποτυπώνονται με γλαφυρότητα, ζωντάνια και μέσα στη φωτιά του απεργιακού αγώνα η δύναμη της ταξικής πάλης, η δύναμη της απεργίας ως όπλου που αποδεικνύει ότι οι εκμεταλλευτές είναι παράσιτα, η περηφάνια της μαχόμενης εργατικής τάξης, η αντιπαράθεση με τις συκοφαντίες της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργάτες όλου του κόσμου, ο δρόμος για νικηφόρους αγώνες.

Για τέλος κρατάμε το κλείσιμο του Ολιβιέ Ματό: «Να είστε περήφανοι για την τάξη σας, να είστε περήφανοι για την οργάνωσή σας, στο τέλος θα νικήσουμε».

1 σχόλιο: