Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε αρμολογείται



Του Αεροπεζοναύτη

«Αρμοί είναι κενά ανάμεσα σε δομικά στοιχεία, ηθελημένα ή και αθέλητα, που εξυπηρετούν την ακώλυτη κίνησή τους λόγω απρόβλεπτων και προβλεπόμενων μεταβολών, οι οποίες προκαλούν συστολές, διαστολές, ρηγματώνουν, διαβρώνουν το οικοδόμημα και το οδηγούν στην καταστροφή. Οι αρμοί, αρμόκολλες, αρμόστοκοι, αρμοκάλυπτα έχουν σαν χαρακτηριστικό τους την ελαστικότητα, με σκοπό τη σφράγιση, εν γένει την αποτροπή της διείσδυσης βλαπτικών ουσιών, προς αποφυγή διάβρωσης και αποσάθρωσης του οικοδομήματος και εν τέλει της κατάρρευσης και καταστροφής του».

Όπως διαπιστώνεται, οι αρμοί αποτελούν στην οικοδομική σημαντικό παράγοντα διασφάλισης του οικοδομήματος. Οι εφαρμογές τους, τα υλικά υπηρετούν έναν και μοναδικό σκοπό: Να κρατήσουν ζωντανό το οικοδόμημα και στην προκειμένη περίπτωση, στην πολιτική, να υπηρετήσουν το αστικό καπιταλιστικό οικοδόμημα. 
Για αυτό το οικοδόμημα μιλούσε ο κ. Τσίπρας για αρμούς και έκανε τάχα πως δεν καταλάβαινε και έσκουζε η ΝΔ, ενώ η ίδια επιδιώκει τη συνέχιση της αστικής αρμολόγησης.


Ας ρίξουμε μια ματιά στο αρμολόγημα του αστικού κρότους και στην πολιτική που θωρακίζει, οπλίζει και αρμολογεί και αρματώνει το αστικό οικοδόμημα.
Και τι δεν έκανε ο κ. Τσίπρας για να εδραιώσει το βαθύ εκμεταλλευτικό αστικό σύστημα. Εξόπλισε νομοθετικά τον φέροντα οργανισμό του αστικού κράτους και το σύνδεσε με τα πιο σκοταδιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα που εξαπολύουν πολέμους σε φτωχούς λαούς, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ.

Σύνδεσε πιο σφιχτά τη χώρα σε στρατιωτικές εμπλοκές στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, δίνοντας γην και ύδωρ στις ΗΠΑ, τόσο που ο πρέσβης των ΗΠΑ, Πάιατ, συμπεριφέρεται σαν επιθεωρητής αμερικανικής επικράτειας.

Έβαλε πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του Συντάγματος, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατ' άρθρο και εδάφιο θωρακίζει τη διατήρηση του βαθιά εκμεταλλευτικού αστικού κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την εξαπάτηση των ριζοσπαστών αριστερών, αρμολογώντας τα όνειρά τους, εισπράττοντας τις συστολές τους, τις διαστολές και τις ρηγματώσεις της ζωής τους, υποσκάπτοντας τα θεμέλια του ταξικού δρόμου και των αγώνων της αριστεράς, φτιάχνοντας ένα κυβερνητικό κόμμα δήθεν αριστερό, έτοιμο για συγκόλληση με τον κορμό της αστικής διακυβέρνησης και προς το παρόν το πέτυχε.

Δασκαλεμένος και εκπαιδευμένος στην κυβερνητική στο Τέξας και τα Κόμο και όπου αλλού κατασκευάζονται υλικά πολιτικής αρμολόγησης, τα οποία έχουν σαν χαρακτηριστικό τους την ελαστικότητα ώστε να αποφεύγονται οι παραμορφώσεις, αλλά ικανά να προσφέρουν στεγανότητα στο σύστημα, έδωσε συνέχεια στο αστικό εκμεταλλευτικό κράτος, εξαπατώντας και ξεπουλώντας κάθε ελπίδα που κέρδισε με ψήφο από την ανάγκη για να έρθουν καλύτερες μέρες.

Μήπως άλλωστε δεν συν-αρμολογήθηκε άψογα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, μέχρι που έγιναν σχεδόν μπετόν αρμέ, εις σάρκαν μία, στο κυβερνητικό οικοδόμημα;

Μήπως δεν χρησιμοποίησαν και δεν αντέγραψαν πιστά το ανάγλυφο της αστικής διακυβέρνησης για μεγαλύτερη κερδοφορία με σίγουρη και επαρκή διόγκωση των αρμών, προσφέροντας μία αξιόπιστη λύση στο αστικό σύστημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι το ένα συστατικό στοιχείο του αρμολογήματος του σάπιου αστικού συστήματος, το άλλο, η ΝΔ, με άλλα συστατικά, χρησιμοποιείται σε παρεμφερείς αρμοκολλήσεις, αλλά από ό,τι δείχνει η διεθνής εμπειρία μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι δύο σε ενιαίο μείγμα, εάν και εφόσον το απαιτεί η αποφυγή πλήρους αποσάθρωσης του αστικού κράτους. Βλέπε μνημόνια, καπιταλιστικές κρίσεις.

Το δέσιμο της χώρας χειροπόδαρα στο άρμα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ απαιτεί ιδιαίτερη αρμολόγηση για τη σωστή λειτουργία και ανθεκτικότητα σε διεθνές περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η θωράκιση με παράλληλη αρμοκόλληση της χώρας μας μέσω της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την παραμονή και επέκταση των βάσεων, η οποία ήταν και είναι ουσιώδους σημασίας για τις ΗΠΑ, παρά το ότι αποτελεί μόνο ένα τμήμα της κατασκευής του επιθετικού πλέγματος των ΗΠΑ για τις βλέψεις τους προς τη Ρωσία, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Και σε αυτό αρχιμάστορες αρμολόγοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ με κάλφα το ΚΙΝΑΛ, με σκοπό τη σφράγιση των αρμών προς «αποτροπή» της διείσδυσης των αντιπάλων από αέρα, ξηρά θάλασσα.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν το σοβάτισμα και οι επιχρωματισμοί. Άλλωστε κάθε επαναλανσάρισμα (βλέπε νέο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ) εμπεριέχει το απαραίτητο λίφτινγκ και μπότοξ. Ακόμη και ένα body painting στη χρωματική πανσπερμία κρίνεται αναγκαίο, επίσης και μια προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε ούτε την εικόνα ούτε το σκοπό του. Μαθημένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο να χωνεύει κάθε καρυδιάς καρύδι. Άλλωστε την έξωθεν εντολή πολιτικής προσαρμογής, εφόσον πέρασε τις εξετάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την έχει και έτσι με νέα εξειδικευμένα σφραγιστικά θα είναι έτοιμος να προσφέρει υψηλές αποδόσεις στην κερδοφορία των καπιταλιστών.

Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα «στο νόμος και τάξη» και την κανονικότητα της ΝΔ, με το νέο Ασφαλιστικό -κλεφτρόνι- των Κατρούγκαλου - Βρούτση που χώνεται στην τσέπη του εργαζόμενου και πρακτικά συναινεί στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στην αστυνομοκρατία, στη μαφία της ΓΣΕΕ, στο άρπαγμα της λαϊκής κατοικίας, λειτουργεί ως επικουρικός αρμολόγος για να κλείσουν οι ρωγμές του αστικού κράτους προς το συμφέρον βέβαια των καπιταλιστών.

Αυτό το σάπιο αστικό καπιταλιστικό σύστημα θέλει γκρέμισμα και όχι αρμολόγημα. Η εργατική τάξη ξέρει και από γκρεμίσματα και από χτισίματα και ένα είναι το σίγουρο, πως το σχέδιό της για έναν καλύτερο κόσμο θα γίνει πράξη και θα εδράζεται στα θεμέλια των βασικών αρχών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τότε ο κάθε αρμός του σοσιαλιστικού κράτους θα είναι δυνατός κρίκος στην αλυσίδα της λαϊκής εξουσίας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου