Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κάτω τα βρώμικα χέρια σας από την Ιστορία του λαού μας

 

 

Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (με εντολή ποιού?) ανέλαβε να εξετάσει αν είναι νόμιμη η τοποθέτηση και το κείμενο της αναθηματικής πλάκας, στην πλατεία Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη 1944 από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ. Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, για το θέμα, αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αφού «έλυσε» όλα τα θέματα της σαπίλας ενός κράτους που αφήνει τους ανθρώπους στο έλεος της πανδημίας, να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στα νοσοκομεία που κατέρρευσαν, της απέμεινε μόνο «να αποκαταστήσει την ιστορία».

Η ιστορική αλήθεια συνεχίζει να μπαίνει στο μάτι πολλών που θέλουν να τη σβήσουν, να εκδώσουν νέα ψευδο «ιστορία» στα μέτρα τους, για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των πολιτικών προγόνων τους που συνεργάστηκαν με τα κατοχικά στρατεύματα, να συνεχίσουν να μολύνουν τον τόπο με τη βρωμερή, εγκληματική ιδεολογία τους, να καταδικάσουν, στο σήμερα, κάθε πράξη αντίστασης στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που γέννησε το φασισμό – ναζισμό, παράγει μόνο εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους.

Αμφισβητώντας, έγγραφα, φωτογραφίες, την ιστορική μνήμη όσων έζησαν τα γεγονότα, απαιτούν επίμονα να σβήσει από την αναθηματική πλάκα η αναφορά στην αλήθεια: ότι ήταν ο ΕΛΑΣ που μετά από μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους – ταγματασφαλίτες, στα περίχωρα και μέσα στη πόλη (βλ. κτίριο ΧΑΝΘ, αστυνομικά τμήματα όπου κλείστηκαν οι τελευταίοι, εγκαταστάσεις και υποδομές που έσωσε ο ΕΛΑΣ από τις ανατινάξεις των Γερμανών κ.λ.π.), απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι απαιτούν την εξαφάνιση της αναθηματικής πλάκας, όσοι απαιτούν αυτή να ξαναγραφεί, σβήνοντας την αλήθεια, συνεχίζουν σε «πολιτικό» επίπεδο το έργο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (που ξεκίνησε την ιστορία και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τον έγκλειστο στις φυλακές Ματθαιόπουλο) και άλλων φασιστικών ομάδων (π.χ. Ιερός Λόχος κλπ) που αμαύρωσαν πολλές φορές το μνημείο.

Στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου είναι αυτοί (οι μοναδικοί) δημοτικοί σύμβουλοι που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή, ενόψει της δίκης της πριν ένα χρόνο, αρνήθηκαν τη μετονομασία οδού της πόλης σε «Μίκη Θεοδωράκη», πρότειναν να ονομαστεί δρόμος της πόλης σε «Γεωργίου Γρίβα», του γνωστού ταγματασφαλίτη συνεργάτη των Γερμανών και αρχηγού της δοσιλογικής – δολοφονικής Οργάνωσης «Χ».

Δίπλα τους, με την ίδια επιμονή, ξεσπαθώνουν και πιέζουν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Αξιοποιούν τη δήθεν «επιστημονική» συμβολή καθηγητών – τροφίμων των think tanks των ΗΠΑ και της πρεσβείας τους, αγράμματων δήθεν «ιστορικών» που έγραψαν ότι οι κρατούμενοι της Μακρονήσου «έκαναν διακοπές».

Απαιτούμε να ενημερωθούμε ποιοι επενέβησαν ή έδωσαν εντολή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ποια είναι η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να σταματήσει την απαράδεκτη μεθόδευση το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Επαναλαμβάνουμε : η όποια ανοχή, από τον οποιοδήποτε, στο φασισμό και τις ομάδες του, με μικροκομματική στόχευση να «καλύψει» εκλογικά, το ορφανό ακροατήριο της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει θεμελιακή ευθύνη για τη συνέχιση αυτής της βρωμιάς για τη χώρα, τη πόλη, τον Δήμο.

Καλούμε το λαό της πόλης, τους φορείς των εργαζόμενων, του λαού της πόλης να καταδικάσουν, να σταθούν εμπόδιο στη προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας.

Δεν αφορά μόνο το παρελθόν

Αφορά το μέλλον του λαού και του τόπου 

Σε κάθε περίπτωση, οι διαστρεβλωτές της ιστορίας, οι απόγονοι των ηττημένων του πολέμου, θα μας βρουν μαχητικά μπροστά τους.

Δεν θα τους περάσει.

Κάτω τα βρώμικα χέρια σας από την ιστορία του λαού μας».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου