Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η «ατομική ευθύνη» και η «λήξη» και των παραμικρών μέτρων βαφτίζεται «συνύπαρξη με τον κορονοϊό»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στα ζάρια θα παιχτεί και αυτό το καλοκαίρι η ζωή του λαού, καθώς για την κυβέρνηση προέχουν τα κέρδη των ομίλων. Έτσι, με το άνοιγμα του Τουρισμού η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αίρει ακόμα και αυτά τα ανεπαρκέστατα μέτρα που μέχρι χτες αξιοποιούσε ώστε να απορρίπτει τις δίκαιες διεκδικήσεις για ουσιαστική πρόληψη και προστασία και ταυτόχρονα φορτώνει ολοκληρωτικά στον λαό την ευθύνη να μην κολλήσει.

Θυμίζουμε ότι από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Από τις 2 Μάη, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από 1η Μάη ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός. 

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία διαφορετική φάση διαχείρισης της πανδημίας» και «πλέον μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό».

Την ώρα που καθημερινά περίπου 50 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, ο Θ. Πλεύρης ισχυριζόταν προκλητικά ότι η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί την άρση της υποχρεωτικότητας των μέτρων, καθώς υπάρχει μείωση των σκληρών δεικτών, μείωση των νοσηλειών, αλλά και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ παράλληλα λειτουργεί η οικονομία.

Αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη», είπε ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτικότητα και «η πολιτεία εμπιστεύεται τους πολίτες», αυτούς που μέχρι πριν λίγες μέρες στοχοποιούσε και καθύβριζε για να αποθεώσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». 

«Ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πανδημία» και δεν ίσχυσαν «οι φωνές που έλεγαν ότι θα καταρρεύσει το σύστημα», ισχυρίστηκε προκλητικά ο υπουργός Υγείας, ξεχνώντας βολικά τους θανάτους των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρχαν κλίνες και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τις ενισχύσει, όπως να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας! Ενώ η μετατροπή του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου» δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλους τους υπόλοιπους ασθενείς. 

Σημείωσε ότι είναι εμβολιασμένο το 75% του γενικού πληθυσμού, το 85% των ενηλίκων και πάνω από το 90% όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους.

Αναφέρθηκε τέλος στα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, τα οποία σύμφωνα με τον υπουργό έχουν στόχο «να διδαχθούμε από την πανδημία και να δομήσουμε ένα πιο ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας, αλλά και να το στηρίξουμε και με πόρους». Την ίδια ώρα, το «νέο ΕΣΥ», που βρίσκεται στα σκαριά, κάνει το ακριβώς αντίθετο, παγιώνοντας την υποχρηματοδότηση και επεκτείνοντας την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. 

Όσον αφορά τους μαθητές, μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια ούτε καν ο στοιχειώδης έλεγχος των self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Εκ των υστέρων, δηλαδή σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε test. «Όταν ένα παιδί έχει κοροναϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα από τη διάγνωση των κρουσμάτων», σημείωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, πετώντας το μπαλάκι στους γονείς ότι πρέπει « να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση». Τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος θα είναι δωρεάν.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου