Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΣ-ΝΑΤ Η Αστυνομία παρεμπόδισε προγραμματισμένη παρέμβαση στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά

 

 

«Την απαράδεκτη προσπάθεια παρεμπόδισης της προγραμματισμένης για σήμερα παρέμβασής» της στον πρόεδρο της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πειραιά (πρώην «Οίκος Ναύτου») Παρασκευά Γιαννόπουλο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ).

Συγκεκριμένα η ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλει ότι «σήμερα Πέμπτη 16 Ιούνη σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά, κατά απαράδεκτο τρόπο συναντήσαμε την Αστυνομία να μας απαγορεύει την είσοδο, επιτρέποντάς την μόνο σε 3 άτομα, κατόπιν εντολών που είχαν λάβει, όπως μας δήλωσαν».

Η Ένωση καταγγέλλει «τόσο τον επικεφαλής της Αστυνομίας όσο και τον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά Παρασκευά Γιαννόπουλο για τις μεθοδεύσεις τους». 

Σημειώνει ότι «η παρέμβαση της ΠΕΣ-ΝΑΤ σκοπό είχε να θέσει τα προβλήματα των ασφαλισμένων. Το ΚΥ Πειραιά είναι "γυμνό" από γιατρούς και μάλιστα σε πολλές και κρίσιμες ειδικότητες και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας και σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα όπου ξαναπληρώνουν. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας».

Το σωματείο ζήτησε «να δοθεί τέλος σε αυτή την αθλιότητα. Κινδυνεύουν ζωές! Όσοι δεν έχουμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη είμαστε χωρίς φάρμακα, με κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας μας ή και στην έγκαιρη διάγνωση ενός προβλήματος υγείας. Η βασική αιτία στις ελλείψεις προσωπικού είναι η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, για να απαλλαγεί το κράτος από κάθε υποχρέωση για παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών στις λαϊκές οικογένειες. Για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας».

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ επισημαίνει ότι «το Κέντρο Υγείας Πειραιά, πρώην "Οίκος Ναύτου" δεν αξιοποιείται στην πράξη ως δομή που θα πηγαίνει κατ' αρχάς ο ασθενής. Δεν έχει 24ωρη λειτουργία, δεν εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά για να γίνεται η πρώτη διαλογή και να αποσυμφορίζονται τα νοσοκομεία».

Καταλήγοντας η Ένωση αναφέρει: «Η υπόθεση είναι στα χέρια των συνδικάτων, της οργανωμένης εργατικής τάξης, των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους παραμυθάδες που λένε ότι μπορεί να υπάρξει "χρυσή τομή" ανάμεσα στα κέρδη και την προστασία της υγείας του λαού.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

  • Να στελεχωθούν τώρα τα Κέντρα Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό.

  • Να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

  • Να επαναλειτουργήσουν τα 8 νοσοκομεία που παραμένουν κλειστά 10 χρόνια τώρα με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Να καταργηθούν τώρα τα πλαφόν στη συνταγογράφηση. Αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια για όλους».

     


    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου