Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

NATOϊκό αβαβά...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες, μαζί με την κλιμάκωση της επιθετικότητας και των απειλών της κυβέρνησης της Τουρκίας ενάντια στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, καταγράφεται και κάτι ακόμα εκκωφαντικό. Πρόκειται για την στάση των «ισχυρών συμμάχων» της χώρας, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Γι' αυτούς που μέρα-νύχτα κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, αστικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως προστάτες και εγγυητές.

Βέβαια οι τοποθετήσεις του γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Χτες ο Γ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για πολλοστή φορά έκανε πλάτες στις αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης. Πως σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τη συγκεκριμένη τοποθέτηση; Αντιγράφουμε αυτολεξεί: «Είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά και ειδικά του γγ».

Αλήθεια;

- Ο ελληνικός λαός ξόδεψε το 2021 για το ΝΑΤΟ 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που όλα αυτά τα χρήματα λείπουν από συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές παροχές.

- Από το 2014 οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αρμέξει πάνω από 35 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ελληνικό λαό για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, σε μία περίοδο που το ένα μνημόνιο πήγαινε πίσω από το άλλο.

- Αν, όπως λέει σήμερα η κυβέρνηση, είναι απλά «γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ» γιατί μας γανώνουν το μυαλό εδώ και 100 μέρες ότι τάχα το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ είναι οι εγγυήσεις απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό;

- Όταν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου αποδέχονται ακόμα και το «λεξιλόγιο» της εμπλοκής, σκίζοντας τα ιμάτια τους για την «υπεράσπιση κάθε ίντσας ΝΑΤΟϊκού εδάφους» δεν ξέρανε ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί το έδαφος και τα σύνορα ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας;

Οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ αποδεικνύουν ξανά αυτό που με συνέπεια επαναλαμβάνει εδώ και δεκαετίες μόνο το ΚΚΕ. Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αστάθειας και τροφοδοσίας της τουρκικής επιθετικότητας, είναι μπαρούτι για την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Όσον αφορά την επισήμανση «ειδικά του γγ», ότι τάχα είναι θέμα προσώπου και όχι στρατηγική του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, μπορούμε να θυμίσουμε ότι από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο (1974) μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει 11 γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ.

Η διαχρονική πολιτική που βάζει στον προκρούστη την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας είναι ότι το ΝΑΤΟ είναι οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, που για να στρώσει το έδαφος στα μονοπώλια για τα κέρδη τους, βουτάει τους λαούς στο αίμα τους.

Αυτό είναι το κριτήριο του ΝΑΤΟ και των «συμμάχων» της ελληνικής άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, γι' αυτό και είναι κίνδυνος-θάνατος για τους λαούς.

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου