Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα


 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ  2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, σας καλούν στο μαζικό αγωνιστικό συλλαλητήριο, την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ και ώρα 10:30 το πρωί, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Συναδέλφισες  και συνάδελφοι

Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των ΜΜΕ, που συνεχίζεται και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Δεν δεχόμαστε, μετά από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις μας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα ΕΦΑΠΑΞ, ως βελτίωση της θέσης μας, τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν, αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια, που καλπάζει το τελευταίο διάστημα.

Δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά, μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρίες-πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας.  

Δεν μπορούμε να δεχθούμε, ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν προσωπική διαφορά.

Δεν ανεχόμαστε, αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας, να μας δίνουν επιδόματα φτώχειας, όποτε τους βολεύει και μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους.

Δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, που είναι πολλαπλάσια του μικρού ποσού φορολογικής εισφοράς που θα καταργήσουν.

Δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα 20 λεπτά το μήνα, που οικειοθελώς πληρώνουν οι συνταξιούχοι, για τα  λειτουργικά έξοδα των σωματείων με στόχο το στραγγαλισμό τους.  

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.

Έχουμε την πείρα, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, που η μια κυβέρνηση  παίρνει την σκυτάλη από την άλλη και ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζεται, συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας, σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας.

Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά, ότι άλλη επιλογή  δεν έχουμε, παρά, με την συμμετοχή όλων, να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, σε μαζικότητα και συχνότητα, οι αγώνες μας.

 

ΕΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

·        Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις ΤΩΡΑ. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ, από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

·        Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται, δίχως προαπαιτούμενα.

·        Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ, που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

·        Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20 ευρώ) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

·        Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 

·        Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. 

·        Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

·        Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

 

Να μην λείψει κανένας από την Πανσυνταξιουχική  Συγκέντρωση  την Πέμπτη 13 Οκτώβρη και ώρα 10:30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου