Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Τους σκοτώνουν τα σκουπιδιάρικα επειδή είναι άστεγοι!!!







Από herko
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ηνωμένες Πολιτείες . Όλο και περισσότεροι άστεγοι συνθλίβονται μέχρι θανάτου από τα απορριμματοφόρα σε πόλεις της Αμερικής. Ανακαλύφθηκε πριν μια εβδομάδα ακόμα και ένας νεκρός άστεγος άντρας σε ένα σκουπιδιάρικο κατά το άδειασμα, μετά από μια ΄εξόρμηση καθαριότητας’ στο Σαν Ντιέγκο. Είναι μία από τις πολλές ‘στρατηγικές’ που ακολουθούν οι Δήμοι για να εξαφανίσουν τους άστεγους από τους δρόμους σαρώνοντας ό, τι δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως σκηνές, στρώματα και κουβέρτες. Η μέθοδος χρησιμοποιείται στο Σαν Ντιέγκο, όπου υπάρχουν πάνω από 5600 άστεγοι.



                                                  Σκηνές από την εξόρμηση

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι άστεγοι έχουν σκοτωθεί-δολοφονηθεί σε ανάλογες εξορμήσεις, γράφει η Gardian σε μια έρευνα της. Πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρόβλημα με την δραστικά αυξανόμενη έλλειψη στέγης όταν όλο και περισσότεροι δεν έχει την πολυτέλεια της ενοικίασης των ακριβών κατοικιών με την όλο και αυξανόμενη ταξική ψαλίδα. Προκειμένου να διασφαλισθεί ότι δεν θα συμβούν παρόμοια ατυχήματα απαιτούν οι αρχές στο Σαν Ντιέγκο αποδείξεις όπως φωτογραφικό υλικό ότι οι σκηνές, τα κοντέινερ και οι άλλες ‘φωλιές’ που χρησιμοποιούν οι άστεγοι είναι κενές από ανθρώπους πριν κατεδαφιστούν. Προσπαθούν έτσι να μετακυλήσουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και όχι στις εταιρίες που θησαυρίζουν από τις εξορμήσεις. Η απαράδεκτη μέθοδος, για μαζικές δολοφονίες πρόκειται άλλωστε, επικρίνεται και αμφισβητείται. Δεν είναι ποτέ σίγουρο πότε θα αρχίσει η εκκαθάριση για να φυλαχτούν οι άστεγοι. Πολλές φορές μπορεί ένας δρόμος να καθαριστεί νωρίς το πρωί και να είναι γεμάτος άστεγους και να επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο το βράδυ.

Το μόνο πράγμα που τελικά ισχύει είναι ότι η πόλη και το σύστημα τιμωρεί τους άστεγους, επειδή είναι άστεγοι.

Στις καπιταλιστικές ΗΠΑ ζουν περισσότερο από 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, που σημαίνει ότι ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία του καθηγητή οικονομικών Angus Deaton του Πανεπιστήμιο του Princton. Είναι πιο πολλοί από τον πληθυσμό της Νορβηγίας.

Πηγές
 
Aktuellt Fokus 8/2/2018
 
Gardian 28/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου