Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ο «σούπερμαν» των βιομηχάνων

 

 

Τα ...κεράκια των γενεθλίων του έσβησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, όπως φρόντισε να ενημερώσει μέσω διαδικτύου με σχετικές μάλιστα φωτογραφίες.

Ο υπουργός λοιπόν εμφανίζεται να σβήνει μια τούρτα στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ντυμένος σούπερμαν (!), ενώ με τη σαντιγί αναγράφονται και μερικά από τα αντεργατικά του κατορθώματα: «ΔΕΗ», «Ολυμπιακή» και ΟΣΕ, εννοώντας προφανώς τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων που προώθησε. Κάπου εκεί (πάντα πάνω στην τούρτα) είναι πεσμένη και μια ταμπέλα που γράφει «συντάξεις»...

Δεν κάτσαμε να μετρήσουμε τα κεράκια του υπουργού, όμως η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη: Στην «ΔΕΗ ΑΕ» μέσα σε ένα μήνα πέντε εργολαβικοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους, η πρώην «Ολυμπιακή» (νυν «Aegean») μέσα στην κρίση και με τους εργαζομένους της να είναι στα όρια της επιβίωσης πήρε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για «να μείνει όρθια», μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έλεγαν τα αστικά κόμματα.

Πόσο απόθεμα θράσους μπορεί να έχει κανείς για να γιορτάζει από πάνω και τέτοια κατορθώματα...

Ξέρουμε ότι στα επόμενα γενέθλιά του ο Υπουργός - σούπερμαν των βιομηχάνων φιλοδοξεί να σβήσει κεράκια και για το θάψιμο του 8ώρου, για τη νομιμοποίηση της απλήρωτης δουλειάς και το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Ομως, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, «μεγάλη μπουκιά φάε...», κι αυτό ας το έχει κατά νου η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου