Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ Τα κέρδη των εργαστηρίων, η έγνοια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του πλαφόν


 

«Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 σήμερα το πρωί, για την κυβερνητική απόφαση του πλαφόν των 47 ευρώ, στην τιμή του μοριακού τεστ.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως βασική έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η οικονομική ανακούφιση και η προστασία του λαού, αλλά η εξασφάλιση των κερδών του ιδιωτικού τομέα, ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από την εποχή του πλαφόν των 60 ευρώ έως σήμερα έχει αποσβεστεί το κόστος των μηχανημάτων που είχαν αγοραστεί και έχει μεγαλώσει το περιθώριο κέρδους, ενώ η «Ομικρον» έχει πολλαπλασιάσει τη ζήτηση.

«Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει και μπορούν να κάνουν τεστ σε χαμηλότερη τιμή» είπε, τονίζοντας πως συνυπολογίστηκαν οι μεταβολές αυτές προτού αποφασιστεί το πλαφόν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες επιβαρύνονται ήδη από τις αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο και τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης. Τα δε σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ, όπου διεξάγονται δωρεάν τα τεστ, είναι μόλις 144 σε όλη την επικράτεια. 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου