Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Για να πουλήσουν σάπιο εμπόρευμα αναγκάζονται να το διαλαλούν δυνατά.

 

 

Χείμαρρος από πομπώδεις και μεγαλόστομες φράσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον αστικό – ηλεκτρονικό και έντυπο – τύπο, για να επαινέσουν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, κ. Δανιηλίδη, γιατί πέτυχε την τιμή των PCR 27-με 29 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη μείωση στα 47!

Και τι δεν γράφτηκε:

·         «Ξεφτίλισε Μητσοτάκη-Άδωνη ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών»,

·         «Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις»,

·         «Ο δήμαρχος κατέρριψε με την ενέργεια του όλο το κυβερνητικό αφήγημα», ….

 

Την ίδια στιγμή ο κ. Δανιηλίδης, ψάχνοντας μικρά και μεγάλα κανάλια στην προσπάθειά του να «θριαμβολογήσει», δεν τσιγκουνεύτηκε και αυτός (όπως συνήθως κάνει) τις δημαγωγικές και γεμάτες έπαρση εκφράσεις:

·         «Να μπει επιτέλους ένα φρένο στον χορό των δισεκατομμυρίων και της κερδοσκοπίας»,

·         «Κατήγγειλα από την πρώτη στιγμή το όργιο κερδοσκοπίας»,

·         «Υπάρχουν πιράνχας που τρέφονται με ανθρώπινες σάρκες», αλλά ο ίδιος είναι περήφανος γιατί

·         Κατόρθωσε να σπάσει το καρτέλ των εταιρειών των PCR τεστ !!!

δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για «πιεστικά μηνύματα» που δέχτηκε από «κάποια μεγάλα συμφέροντα» που του μήνυσαν να «μη χώνει τη μούρη του σ’ αυτά τα πράγματα»!

 

Τέτοια «μαργαριτάρια» είναι αλήθεια πως δεν ακούμε τακτικά.

 

Ώστε ο κ. Δανιηλίδης, κάνοντας έναν απλό μειοδοτικό διαγωνισμό, κατόρθωσε να «σπάσει» το καρτέλ των PCR!!!

Απ’ εδώ και πέρα δηλαδή αυτό το καρτέλ – όπως και τα υπόλοιπα του φαρμάκου – θα πάψουν να ελέγχουν την αγορά;

Αυτό που έλειπε τόσο καιρό, για να «παταχθεί η αισχροκέρδεια» ήταν ένας “καθαρός” και “τίμιος” μειοδοτικός διαγωνισμός;

Μα γιατί η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, αφού και αυτή προχωράει σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς;

Σύμφωνα με αφήγηση του κ. Δανιηλίδη, ο υπουργός ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης του εκμυστηρεύτηκε πως αν χαμήλωνε την τιμή κάτω από τα 47 ευρώ τότε θα κινδύνευαν τα μικρά περιφερειακά και επαρχιακά μικροβιολογικά εργαστήρια, που έχουν υψηλό λειτουργικό κόστος, και θα ευνοούσε έτσι τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους!

Να λοιπόν η αιτία γιατί πληρώνει ο λαός τόσο ακριβά τα PCR τεστ.

Για να μην ευνοηθούν οι μεγάλοι ιατρικοί όμιλοι!

 

Πραγματικό σενάριο θεατρικής κωμωδίας.

 

Δήμαρχος και Υπουργός κονταροχτυπιούνται για το … ποιος παλεύει πιο σκληρά με το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο πρώτος κατατροπώνει τα καρτέλ των PCR τεστ και ο δεύτερος τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους.

 

Επειδή όμως ο εργατόκοσμος δεν τρώει φούμαρα και πατάει γερά στην πραγματικότητα που ζει, απομακρυνόμενος λιγάκι από αυτή τη φαρσοκωμωδία, νιώθει έντονα στα ρουθούνια του τη μπόχα που εκπέμπει αυτό το βάρβαρο σύστημα και οι υπηρέτες του.

Ξέρει πολύ καλά πως τα καρτέλ όχι μόνο υπάρχουν και καταδυναστεύουν κάθε πτυχή της ζωής του αλλά αντιλαμβάνεται, κάθε μέρα και περισσότερο, ότι διέξοδος προς όφελός του δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σ’ αυτό το άθλιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

 

Έχουν κλείσει ήδη δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας.

-          Οι νεκροί, λόγω covid, έχουν ξεπεράσει στη χώρα μας τους 21.000 και τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί.

-          Οι ΜΕΘ ήταν ελάχιστες τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ (550) όσο και επί ΝΔ (1.300) μεσούσης της πανδημίας και πολύ πιο κάτω από τον στόχο των 3.500 απαραίτητων κλινών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

-          Ασθενείς περιμένουν στο κρύο ώρες για να εξεταστούν και «βολεύονται» σε φορεία και ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

-          8 νοσοκομεία τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν κλειστά, ενώ οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστες και δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού.

-          Στις πολυεθνικές του φαρμάκου και τους ιατρικούς ομίλους, που δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με χρήμα, χαρίζονται μποναμάδες και ψηφίζονται φοροαπαλλαγές.

-          Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα του κινήματος γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για να είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Τα αγνοεί γιατί τα θεωρεί κόστος. Και για να μην αναλάβει αυτό το κόστος θυσιάζει τόσο την ασφάλεια όσο και τις μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών.

 

Όσο για τον κ. Δανιηλίδη, οφείλει να δώσει τις παρακάτω εξηγήσεις:

·         Το χορό των δισεκατομμυρίων και της κερδοσκοπίας δεν τον αναγνώρισε στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιατρικών ομίλων πριν από λίγους μήνες;

Γιατί τότε, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε ούτε ένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, αρνιόταν (μαζί με τον κ. Ζάχαρη της ΝΔ) την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ανησυχώντας μην τυχόν και χάσουν οι κλινικάρχες μέρος από τα τεράστια κέρδη τους;

·         Γιατί καταμεσής της πανδημίας αντί να φροντίσει να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη (πάνω από δέκα προτάσεις έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση»), το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να καταργεί και να συγχωνεύει σχολεία, να τοποθετεί κάμερες και να προπηλακίζει μικρούς μαθητές που αγωνίζονταν.

·         Γιατί επέτρεψε, όσο ήταν διοίκηση, να κλείσουν δύο δημόσια ιατρικά κέντρα, ολοήμερης λειτουργίας, με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές που κάλυπταν τις ανάγκες όλων των κατοίκων, αντικαθιστώντας τα με τα υποβαθμισμένα δημοτικά ιατρεία, ωρομίσθιων γιατρών, με ελάχιστες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, που καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των δημοτών;

Χαρακτηριστικό, της περιφρόνησης που δείχνουν για την υγεία των εργαζομένων του δήμου, είναι το γεγονός ότι στη δημοτική επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ) ψήφισαν για τις ανάγκες διαφήμισης και προβολής τους 45.378 ευρώ ενώ για τις ανάγκες γιατρού υπηρεσίας 500 εργαζομένων μόλις 7.606 ευρώ!

 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση απαιτείται οι εργαζόμενοι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της προστασίας της υγείας και της ζωής τους στα χέρια τους.

Να μην ξαναγίνουν θύματα της απάτης κάποιων δήθεν «σωτήρων».

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

 

Στηριζόμενοι στη δύναμη της τάξης μας, εμείς οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί όλου του πλούτου που υπάρχει πάνω στη γη, έχουμε χρέος να απαλλαχτούμε από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της φτώχιας που μας επιβάλουν αυτοί που κλέβουν τον μόχθο μας.

 

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αντάξια του ανθρώπου και των νέων γενιών που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου