Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό ο λαός μας

 

ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό είναι ο λαός μας, όπως επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Οι κίνδυνοι αυτοί ενισχύονται από την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία, την διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 26 Δεκέμβρη έως 1η Γενάρη, καταγράφηκε νέα αύξηση στα κρούσματα γρίπης, καθώς επίσης περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό.

Η διασπορά της γρίπης σημειώνει ρεκόρ τελευταίων χρόνων, με τον αριθμό των γριπωδών συνδρομών (ανεξαρτήτως παθογόνου) ανά 1.000 επισκέψεις να ξεπερνά τον αντίστοιχο αριθμό για την περίοδο 2019-2020 (προ πανδημίας). Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε ξανά αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 119 νέες διασωληνώσεις και 141 θάνατοι. 

Τα όποια μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς περιορίζονται στους ταξιδιώτες που έρχονται από Κίνα, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα μας. Ο λαός μας βρίσκεται στο «ίδιο έργο θεατής» με τις συστάσεις αυτοπροστασίας να είναι επί της ουσίας το μοναδικό ...μέτρο προστασίας. 

Μετά από έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι καθίσταται υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ για απευθείας πτήσεις από την Κίνα και θα υπάρχει παρακολούθηση των λυμάτων για πτήσεις από την Κίνα και σε αυτά τα αεροπλάνα, ενώ διατυπώνονται συστάσεις για χρήση μάσκας σε επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα από την Κίνα και γενικότερα σε χώρους αεροδρομίων. Επίσης επαναλαμβάνονται οι συστάσεις για εμβολιασμό ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου