Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απερχόμενη και νέα δημοτική αρχή παίζουν πινγκ - πονγκ την αύξηση των δημοτικών τελών

 

 

«Όσο κακό τέλος είχε η απαράδεκτη δημαρχία Ζέρβα, άλλο τόσο κακή είναι η αρχή της δημαρχίας Αγγελούδη. Η μία συνέχεια της άλλης. Με τη συνευθύνη και όσων στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με τη λογική του μικρότερου κακού που καταλήγει πάντα να γίνεται μεγαλύτερο, στηρίζουν κάποιον χειρότερο δήμαρχο», τονίζει μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει πως παρά τη προσυμφωνία των παρατάξεων Ζέρβα και Αγγελούδη για την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμβούλιο εξελίχθηκαν σκηνές «απείρου κάλλους» με την απερχόμενη και τη νέα διοίκηση να παίζουν πινγκ – πονγκ ποιος θα υπογράψει ή δεν θα υπογράψει μια ακόμα αντιλαϊκή απόφαση. 

«Εδώ και χρόνια, η "Λαϊκή Συσπείρωση" (όπως και μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών της Θεσσαλονίκης) είχε χαρακτηρίσει τον Κ. Ζέρβα ως τον χειρότερο δήμαρχο που είδε η πόλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, και προσθέτει: «Όμως δεν εστιάζαμε – όπως άλλες παρατάξεις στα ατομικά χαρακτηριστικά του αλλά στο ότι έμεινε προσκολλημένος στην υλοποίηση και στήριξη της πολιτικής όλων της  κυβέρνησης της ΝΔ , στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που θέλουν δήμους και περιφέρειες "φορομπήχτες" για το λαό και τροχονόμους επιχειρηματικών συμφερόντων.

Έτσι καταλήξαμε η διοίκηση Ζέρβα να είναι χειρότερη ακόμα και από την αντιλαϊκή διοίκηση Μπουτάρη. Έτσι και τώρα ήταν βέβαιο ότι είτε η παράταξη Ζέρβα αν επανεκλεγόταν με στήριξη ΝΔ, είτε η παράταξη Αγγελούδη με στήριξη στελεχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε η παράταξη Πέγκα με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγων και Μπουτάρη, θα ήταν χειρότερη ακόμα και από τη τετραετία Ζέρβα. Επιβεβαιωνόμαστε πλήρως και πολύ νωρίς. (…)

Η ουσία είναι μία: Είτε με Ζέρβα, είτε με Αγγελούδη, (και βεβαίως) είτε με Πέγκα - Μπουτάρη με όποιον από τους τρεις σωματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν αμφισβητούν τα ιερά και τα όσια της κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ και φυσικά δεν έχουν καμία διάθεση πραγματικής διεκδίκησης για ουσιαστική ενίσχυση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό τα δημοτικά τέλη θα έφταναν στον ουρανό, την ώρα που:

Τα λαϊκά νοικοκυριά δεν τα βγάζουν πέρα ούτε στο Σούπερ Μάρκετ για τα στοιχειώδη λόγω της θηριώδους ακρίβειας για να αυγατίσουν τα κέρδη τους λίγοι μεγάλοι όμιλοι.

Ο λαός φορτώνεται με νέους φόρους (άμεσους και έμμεσους)  του κρατικού προϋπολογισμού για να συνεχίσουν οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου (εφοπλιστές, τραπεζίτες, κατασκευαστές  κλπ), για να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες όχι για την άμυνα της χώρας αλλά για ενίσχυση του ΝΑΤΟ, της Ουκρανίας και των δολοφόνων του κράτους του Ισραήλ. Οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι φορτώνονται με νέους φόρους ενώ μισθοί και συντάξεις μένουν στα "τάρταρα" του επιπέδου του 2007.

Το κράτος (με όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) στερεί δισεκατομμύρια από τους νομοθετημένους πόρους για τους δήμους, οδηγώντας τους στους εργολάβους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορομπηξία με τη συνεργασία των πειθήνιων δημάρχων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα μείνει μόνο στη καταψήφιση της αύξησης των δημοτικών τελών.

Θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο ενάντια σε κάθε δημοτική αρχή και κυβέρνηση που θυσιάζει το λαό για τα συμφέροντα μιας χούφτας εργολάβων και μεγάλων ομίλων.

Η έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί από τα "κάτω", από τη συσπείρωση, οργάνωση, μαχητική διεκδίκηση των δημοτών που μπορούν να βάλουν εμπόδια στη πολιτική αυτή, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της για μια Θεσσαλονίκη των αναγκών των κατοίκων της και όχι πεδίο κερδών για λίγους και εκλεκτούς κάθε κυβέρνησης και δημαρχίας».     

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου