Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Μεσίτης» ο δήμος για το χαράτσι στην ελεγχόμενη στάθμευση

 

Εξάμηνη παράταση και νέα συμφωνία με ιδιώτες για την εκμετάλλευση της ελεγχόμενης στάθμευσης προωθεί, στην τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τις εκλογές, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμα φορομπηχτική συμφωνία σε βάρος των δημοτών, που πέραν των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών, θα πληρώσουν πάλι άγριο χαράτσι σε ιδιώτες για να μετακινηθούν στην πόλη τους.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Με "μεσίτη" τον δήμο, οι δημότες θα πληρώσουν 26 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια (5.200.000 ευρώ τον χρόνο) για τις ιδιωτικές μπίζνες. Το βαρύτατο κόστος (1,7 ευρώ την ώρα) θα γεμίσει τις τσέπες του ιδιώτη τουλάχιστον με 10,5 εκατομμύρια.

Η βασανιστική κατάσταση κυκλοφοριακού και στάθμευσης (που θα γίνει δραματική από την κατασκευή του flyover) γίνεται α) βαρύς φόρος στους δημότες, β) κερδοσκοπία μεγάλων επιχειρήσεων και γ) κυνηγητό και πίεση των κατοίκων να εγκαταλείψουν το κέντρο σε όφελος ξενοδόχων, μεγάλων της εστίασης, ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκινγκ, του airbnb, μετατρέποντας το κέντρο σε τουριστικό πάρκο.

Υπενθυμίζουμε: Ο Κ. Ζέρβας, "αντιπολιτευόμενος", πριν χρόνια, χαρακτήριζε "λεόντεια" τη σύμβαση.

Καθόλου δεν παραξενευόμαστε από την "αφωνία" των δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών μορφωμάτων. Γιατί ήταν η διοίκηση Μπουτάρη (με στήριξη ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) που πρώτη υπέγραψε την απαράδεκτη σύμβαση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (παρά τις κοκορομαχίες άνευ ουσίας με τον Κ. Ζέρβα) ακόμα και ως αντιπολίτευση στην τελευταία θητεία ψήφισε υπέρ της παράτασης της σύμβασης. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα "ενώνουν υπό τη σκέπη τους" τους δήθεν μονομάχους.

Εν κατακλείδι : Ψήφος σε Ζέρβα, Αγγελούδη, Πέγκα, Τσαβλή, και ακροδεξιά μορφώματα σημαίνει χειρότερη και ακριβότερη πόλη για λαό, πεδίο κερδοφορίας μεγάλων συμφερόντων.

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη, σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια σ' αυτήν τη κατρακύλα, άνοιγμα του παραθύρου στην ελπίδα για μια Θεσσαλονίκη των Θεσσαλονικέων και όχι των μεγάλων συμφερόντων».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου