Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Θα Επιτρέψεις η ΖΩΗ σου να γίνει ΑΠΟΒΛΗΤΟ στην ΚΑΜΙΝΑΔΑ του ΤΙΤΑΝ ; ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝ

  Γείτονα, γειτόνισσα, Στις 30 Ιανουαρίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε άδεια στο ΤΙΤΑΝ, που βρίσκεται λιγότερο από 500 μέτρα από τα σπίτια μας, να καίει πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης, υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων κλπ.

Πάνω από 17 διοξίνες, ιδιαίτερα τοξικές και μέταλλα όπως ο υδράργυρος, θ’ απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα ανεξέλεγκτα.
Ο γιγάντιος ΣΜΑ που κατασκευάζεται 50 μέτρα δίπλα του το οποίο κατάφεραν μετά από 2,5 χρόνια να το ξεκινήσουν μόνο με την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, θα προσφέρει μελλοντικά άφθονη την πρώτη ύλη, η οποία αφού θα γίνει RDF (δευτερογενές καύσιμο) θα μπορεί να καίγεται στο ΤΙΤΑΝ.
Ποτέ δεν έγινε διαβούλευση, όπως ψευδώς αναφέρουν για να πάρουν την έγκριση. Την πήραν με το αποφασίζω και διατάζω!
Μπορούν άνετα να κάψουν Φυσικό Αέριο (όπως όλοι μας), για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα της περιοχής και όχι τα απόβλητα – απορρίμματα. Προφανώς άλλο πράγμα έχουν στο μυαλό τους!
Οι αντιρρήσεις μας ήταν βάσιμες !Τώρα που αποκαλύπτεται το σχέδιο τους:
Θα αφήσουμε το ΤΙΤΑΝ να κάψει απορρίμματα – απόβλητα δίπλα στα σπίτια μας ; Θα βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο για να κερδίζουν σε βάρος μας λίγοι εκλεκτοί ; Θα ανεχτούμε την κοροϊδία πως τάχα θα ελέγχει η πολιτεία την εταιρεία; (ποιος τους έλεγχε τόσα χρόνια;) 
Η πρώτη απάντηση δόθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ. Αποτέλεσμα της παρέμβασης μας ήταν ο Δήμος Παύλου Μελά και άλλοι Δήμοι να κινητοποιηθούν επιτέλους και να ετοιμάζουν προσφυγές ! 
Ήδη όλοι οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης τάχθηκαν κατά της καύσης και ζητούν την ανάκληση της άδειας στο ΤΙΤΑΝ. Το Υπουργείο όμως κωφεύει σε αυτές τις αντιδράσεις. ΓΙΑΤΙ;
Η λύση όμως είσαι ΕΣΥ. Αν δεν ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ τώρα, κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. 
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και παράλληλα να διεκδικήσουμε ΟΣΑ ακόμα μένουν υποσχέσεις και στην παλιά χωματερή και στην αποκατάσταση των νταμαριών του ΤΙΤΑΝ .
ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝ!
• Να ανακληθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων που δόθηκε στον ΤΙΤΑΝ!
• Να σταματήσει η κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας!
• Νέος περιφερειακός και εθνικός σχεδιασμός με ορθή και δημόσια διαχείριση απορριμμάτων!
Δίκτυο Συλλόγων & Φορέων της Θεσσαλονίκης κατά της καύσης αποβλήτων – απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου