Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Εκατομμύρια δολάρια “επενδύουν” οι ΗΠΑ για ανατροπή του καθεστώτος στην Κούβα

 

 Πηγή: cubadebate.cu
Η εταιρεία  Applied Memetics  με έδρα το Αρλινκτον στην Βιρτζίνια,  ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον πρώην πράκτορα της CIA  Dan Gabriel ,  και έχει κερδίσει από το Νοέμβριο του 2011, σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια από συμβάσεις  με την κυβερνητικό οργανισμό των ΗΠΑ BBG*.

 Ο Gabriel ο οποίος εργάστηκε για τη CIA στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είναι ειδικός στη χρήση των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το σχεδιασμό στρατηγικών για την αλλαγή  καθεστώτων, και είναι ο βασικός λήπτης ενός πακέτου  18 εκατομμυρίων δολαρίων του Γραφείου Κούβας του BBG, το οποίο διαχειρίζεται  το γνωστό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της  αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι  “Radio y TV Marti

Ο δημοσιογράφος Tracey Eaton παρουσιάζει στο μπλογκ του along the malecon , επίσημα κυβερνητικά έγγραφα των ΗΠΑ στα οποία εμφανίζεται η εταιρεία του  Gabriel να συνάπτει συμβάσεις εκατομμυρίων για να "βοηθήσει στην εκπαίδευση δημοσιογράφων στην Κούβα πάνω στις αρχές  της «νέας δημοσιογραφίας», που συνδέει  το κουβανικό πρόβλημα με τα παγκόσμια θέματα εφαρμογής της δημοκρατίας”.

Στα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται στο μπλογκ αποκαλύπτονται στοιχεία της διαχείρισης  του πακέτου από την  εταιρεία  Applied Memetics  η οποία: "Προσφέρει ένα πλήρες πακέτο  έρευνας, εκπαίδευσης σχεδιασμού και αξιολόγησης για την υλοποίηση δράσεων πληροφόρησης”.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, στην πράξη, επιχειρεί να χειραγωγήσει την πληροφορία στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων μέσω σκίτσων-εικόνων κλπ, των λεγόμενων memes ή imageboards, που αναμεταδίδονται με την ταχύτητα ιού στο διαδίκτυο, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας “κουβανικής άνοιξης” κατά τις προδιαγραφές των κινημάτων που  εκδηλώθηκαν στην Βόρεια Αφρική  το 2010. Επίσης, διογκώνουν τεχνητά λογαριασμούς “διασημοτήτων” που καταφέρονται κατά της κουβανικής κυβέρνησης.

69 εκατομμύρια έχει μοιράσει από το 1983 το BBG

Σε άλλη ανάρτηση  του μπλογκ  along the malecon δημοσιεύεται ντοκουμέντο με Λίστα   πληρωμών του BBG, που από το 1983  κατέβαλε τουλάχιστον 69 εκατομμύρια δολάρια σε συγγραφείς και καλλιτέχνες , εκ των οποίων, τα 17 εκατομμύρια έχουν δοθεί σε απόρρητα πρόσωπα, που εμφανίζονται  συγκεντρωτικά  στις 2 πρώτες θέσεις της λίστας (Διάφοροι δικαιούχοι, Διάφοροι εργολάβοι).

Το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα ποσά  δόθηκαν είτε απ ευθείας, είτε μέσω συγγραφέων και καλλιτεχνών  στο Radio TV Martí .  Στην λίστα  περιλαμβάνονται  πάνω από 1.400 πρόσωπα και  επιχειρήσεις και τα αναφερόμενα καταβληθέντα ποσά, είναι το σύνολο των καταβολών από το 1983.

* Το  Κυβερνητικό Ραδιοφωνικό Συμβούλιο (BBG), τμήμα της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ μέχρι το 1999,  είναι μια ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ,  διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η αποστολή του BBG είναι «να ενημερώσει, και συνδέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας». [1] 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου