Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου» χαιρετίζει την επιτυχία των κατοίκων του Δ.Δ. Καλλιθέας που πέτυχαν την αναβολή της μεταφοράς της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. από τον Πεντάλοφο στο Παλαιόκαστρο. Η παράταξή μας επιμένει στις θέσεις της, να παραμείνει ως έχει η δημοτική επιχείρηση, επιπλέον να πραγματοποιηθούν περισσότερες κοινωνικές δομές στην περιοχή της Καλλιθέας (ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα, Κέντρα Νεότητας, Βιβλιοθήκες) και όχι μόνο στην Καλλιθέα.
Έχοντας την εμπειρία της αντιμετώπισης της συνέλευσης κατοίκων του Πεντάλοφου από τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. Έχοντας επίσης την εμπειρία της απόπειρας ελέγχου από την δημοτική αρχή των τοπικών μέσων κατά τη ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατηρούμε τα εξής :
Πρώτον, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως και όλων των συλλογικών οργάνων του δήμου είναι ανοιχτές για όλους, ιδίως για τους εκπρόσωπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι πρέπει να διευκολύνονται στο έργο τους και όχι να τους ζητάνε πιστοποιητικά.  
Δεύτερον, η ευθύνη αντικειμενικής και ίσης παρουσίασης των γεγονότων βαρύνει τους πάντες, ιδίως όσους δηλώνουν δημοσιογραφικό έργο. Όλοι κρίνονται από το βαθμό συνέπειας που διαθέτουν.
Τρίτον, στην περίπτωση της συγκέντρωσης των κατοίκων του Πεντάλοφου, η ανάμειξη των μεγάλων  τηλεοπτικών σταθμών έγινε σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, να υποβαθμίζουν ή να συγκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα και να τονίζουν τα παρεπόμενα. ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ και όχι οι καυγάδες για το θεαθήναι. Γι αυτό εμείς καλούμε τα τοπικά μέσα δικτύωσης να μην υπαναχωρούν για οποιοδήποτε λόγο από τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όπως κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους.
Καμία φίμωση, κανένας «έλεγχος νομιμότητας» εκπροσώπων των blogs. Καμία συνενοχή με τα αστικά μέσα «ενημέρωσης». Αναδεικνύουμε τα πρωτεύοντα και ουσιαστικά με διαδικασίες ασυμβίβαστες, αξιοπρεπείς και αληθινές. Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να συμπαραταχθούμε όλοι μας.--

Ωραιόκαστρο 8-12-2014

                                                                                                      ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου